Quin ex-dirigent de Junts està content amb el jutge Aguirre?

Eduard Pujol. L’octubre del 2020, Junts va destituir-lo com a portaveu del grup al Parlament de Catalunya i el va expulsar del partit després que dues dones l’acusessin d’assetjament sexual. El jutge Joaquín Aguirre, el mateix que investiga la trama russa del procés i el finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya, instrueix la denúncia que Pujol va posar contra una de les denunciants, la regidora i portaveu de Junts a Pineda de Mar, Noemí Llorens.   Aguirre assegura que Pujol ha patit un greu perjudici econòmic, social i polític a conseqüència de “l’acusació calumniosa i de la fulminant actuació dels gestors del partit polític al qual pertanyia sense haver tingut la més mínima constatació de la veracitat de les acusacions formulades contra ell”.

El jutge critica la dràstica reacció de Junts davant les denúncies d’assetjament sexual, considera que va ignorar el dret a la presumpció d’innocència i que va vulnerar “totes les regles del dret a la defensa que té qualsevol persona, no només en el procés penal, sinó a qualsevol àmbit disciplinari de la vida”. A més, afirma que s’ha causat un perjudici irreparable a l’ex-portaveu parlamentari de Junts perquè, tot i que se li va aixecar la suspensió de la militància vuit mesos després d’expulsar-lo del partit, va perdre oportunitats laborals, a més del seu escó al Parlament.

L’altre cas també pinta bé per Pujol. El jutge que l’instrueix ha imposat una fiança de 92.278 euros a la dona que va denunciar-lo per assetjament sexual. Pujol la va acusar d’amenaçar-lo perquè li havia enviat més de 3.000 missatges de whatsapp. A més, el jutge adverteix aquesta dona que li embargarà béns si no fa front a la fiança.

Pujol està content amb el tracte rebut pel jutge Aguirre. Carles Puigdemont i Junts, no tant.

(Visited 246 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari