La Guàrdia Civil nega haver utilitzat Pegasus amb els CDR detinguts en l’operació Judes

Sis agents del cos asseguren que no van rebre informació dels serveis secrets

La nit de les detencions dels CDR

La Guàrdia Civil ha assegurat davant l’Audiència Nacional que en la investigació als Comitès de Defensa de la República (CDR) només va utilitzar-se el programa oficial Sitel com a sistema de gravació, i ha negat l’ús d’altres softwares similars com Pegasus. Ho han assegurat sis agents al jutge Manuel García Castellón, qui va processar per pertinença a organització terrorista als tretze membres dels CDR que formaven part de l’Equip de Resposta Tàctica (ERT).

En una compareixença a petició de les defenses dels acusats, els agents també han negat que comptessin amb el suport del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) durant la investigació, i han afirmat que no van rebre informació dels serveis secrets. No obstant això, els guàrdies civils no han ofert els detalls sobre les diligències que han sol·licitat les defenses.

Els advocats dels processats asseguren que els seus defensats no disposen de tota la informació necessària per afrontar-se al judici, i volen conèixer per què i quan va iniciar-se la investigació contra els CDR. Part de les diligències es mantenen avui dia sota secret, i els agents que han declarat no han donat cap dada al respecte perquè ja no formen part del grup que va començar la investigació.

Els tretze processats en l’operació Judes estan acusats de pertinença a organització terrorista i de tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.