Finalitza l’episodi de focs simultanis amb l’estabilització del de Baldomar

En cinc dies hi ha hagut 56 incendis que han afectat gairebé 4.000 hectàrees, segons els Agents Rurals

L'incendi de Baldomar

El darrer gran incendi que quedava en actiu, el de Baldomar, ja es considera estabilitzat, amb el que s’acaba la setmana d’incendis simultanis que ha patit Catalunya arran de l’última onada de calor.

El Conseller d’Interior, Joan Ignaci Elena, ha comparegut per anunciar-ho i ha explicat que s’espera, després d’aquesta actualització, que en les pròximes hores, el pla INFOCAT passarà d’Emergència a Alerta.

La bona notícia s’afegeix a unes previsions meteorològiques més positives, com la baixada de les temperatures i l’augment de la humitat relativa, que provoca un descens del perill d’incendi a bona part del país.

Segons les darreres dades del Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha cremat unes 2.700 hectàrees. D’aquestes, poc més de 2.500 són de vegetació forestal i gairebé 150 de vegetació agrícola. Durant el diumenge, els mitjans d’extinció van aconseguir impedir que augmentés l’extensió gràcies també a una millora de les condicions i l’atenció a les represes.

Entre el 15 i 19 de juny a Catalunya s’han produït 56 incendis forestals i agrícoles que han afectat 3.862,32 hectàrees. Els agents rurals han fet 295 actuacions de vigilància i prevenció.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari