Els comuns volen protagonisme al Sumar de Díaz

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha anunciat que la plataforma que impulsa per aglutinar les esquerres i presentar-se a les eleccions generals amb una coalició, Sumar, donarà el tret de sortida el 8 de juliol. La seva intenció és que tots els partits a l’esquerra del PSOE a l’Estat i que no siguin explícitament independentistes concorrin conjuntament amb ella com a cap de llista.

I un dels col·lectius que ha rebut amb més entusiasme la idea és el dels comuns. Tant és així que només de començar a planificar els actes de la ruta i de plantejar qui l’acompanyarà, els comuns ja han reclamat ser protagonistes de primera mà, acollir-la a Catalunya en diferents dies i participar en la plataforma amb totes les opcions.

L’impuls de Sumar ha topat amb les eleccions andaluses. Si les enquestes no fallen, la coalició d’esquerres en què participen Podem, Esquerra Unida, Més País i altres petits col·lectius podria acabar punxant i tenint un resultat més que modest. Yolanda Díaz, però, està sent un dels seus reclams electorals i participa activament en els seus actes, cosa que podria perjudicar el seu projecte si el resultat a Andalusia no és bo.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Els comuns volen protagonisme al Sumar de Díaz”

Feu un comentari