El COE descarta presentar cap candidatura als Jocs d’Hivern 2030

La fórmula només catalana impulsada per la Generalitat, rebutjada ara, podria fer forat el 2034

Pere Aragonès amb Alejandro Blanco, del COE
Pere Aragonès amb Alejandro Blanco, del COE

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha descartat definitivament que es presenti cap candidatura espanyola per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern l’any 2030, segons avancen el diari Ara i TV3, després que persistís la discrepància de l’Aragó sobre el repartiment de les competicions reflectit en l’acord tècnic, que inicialment havia assolit amb la Generalitat i el COE.

El president de l’organisme, Alejandro Blanco, farà pública aquesta decisió durant aquest dilluns després d’haver-se-la comunicat als responsables polítics, segons la mateixa informació.

Finalment, així doncs, el COE no només deixa córrer una candidatura conjunta de Catalunya i l’Aragó, sinó que tampoc ha volgut apostar per la proposta alternativa de Catalunya per acollir la competició en solitari l’any 2030. Aquesta fórmula, això sí, podria reeixir si la Generalitat decideix tornar a intentar-ho amb l’edició del 2034.

El COE, segons l’Ara, considera que Catalunya ha deixat una molt bona imatge davant el Comitè Olímpic Internacional (COI), i s’obre a acceptar que presenti la seva proposta per als Jocs del 2034 en solitari, amb el suport d’altres països que acullin proves per a les quals Catalunya no té les instal·lacions necessàries.

Dijous passat, la consellera de la presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, va anunciar que encarregaria una proposta a la Federació Catalana d’Esports d’Hivern per presentar una candidatura, i va manifestar que no entendria que el COE renunciés a optar pels Jocs del 2030.

Vilagrà, que va afirmar que “podem fer els Jocs sols”, va dir que no volien esperar al 2034 per presentar una candidatura, però tampoc va descartar aquesta possibilitat.

(Visited 86 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari