Patacada de Macron: la seva candidatura perd la majoria absoluta a l’Assemblea Nacional

La NUPES ha arrabassat l’objectiu principal al president francès i ha aconseguit 142 escons, però no podrà imposar a Jean-Luc Mélenchon com a primer ministre francès

    Emmanuel Macron, president de França.

    Desfeta electoral d’Emmanuel Macron a la segona volta de les eleccions legislatives. La coalició del president francès s’ha quedat molt lluny de la majoria absoluta a l’Assemblea Nacional (mínim 289 escons). L’aliança centrista ha obtingut 252 diputats a uns comicis marcats, de nou, per l’elevada abstenció (54%).

    El principal culpable de la victòria insuficient de la candidatura macronista, la coalició de Jean-Luc Mélenchon, la Nova Unió Popular Ecològica i Social (NUPES), s’ha erigit com la principal força d’oposició. La unió de la França Insubmisa, el Partit Socialista, els verds i els comunistes ha aconseguit 142 representants. Aquesta xifra triplicat la presència de diputats d’esquerres al parlament francès.

    La ultradreta es reforça

    El partit de Marine Le Pen ha aconseguit l’objectiu d’obtenir un grup parlamentari més fort. Ha multiplicat els seus escons i ha sumat 91 diputats. Amb més del 10% dels representants de la cambra, l’Agrupació Nacional ha superat el rècord de 35 escons del 1986.

    Els Republicans, partit de centredreta afí al PP a França, és la quarta força parlamentària. La dreta republicana ha perdut la meitat de la seva representació i només ha obtingut 72 escons. Malgrat l’enfonsament de la candidatura, els representants de LR podrien tenir un paper clau a l’Assemblea Nacional si pactessin el nou govern del primer ministre amb la coalició de la República En Marxa.

    (Visited 35 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari