Adeu progressiu a l’onada de calor amb 52 incendis forestals actius

S'ha desactivat ahir, dissabte 19 de juny, el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per temperatures extremes

  Incendi forestal a Baldomar, a Artesa de Segre (La Noguera) (Bombers de Catalunya)
  Incendi forestal a Baldomar, a Artesa de Segre (La Noguera) (Bombers de Catalunya).

  52 incendis forestals continuen actius de manera simultània avui, diumenge 19 de juny. El foc que més preocupa i que segueix sense control és el d’Artesa de Segre (Noguera), que ja ha cremat més de 2.500 hectàrees. El vent de component sud que ha bufat amb força ahir, dissabte 18, ha fet més difícil els treballs d’extinció.

  Bombers de Catalunya estan fent front a més de 50 incendis forestals actius a Catalunya amb 400 efectius pel territori. 120 dotacions són terrestres i 25 són aèries.

  L’onada de calor s’acomiada 

  Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat ahir a la tarda el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onada de calor que es va activar el dissabte 11 de juny. Durant aquests dies hem patit temperatures per sobre dels 40 °C en les zones de ponent (va arribar als 43 °C a Riba-roja d’Ebre) i nits per sobre dels 30 °C a Barcelona.

  El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que les temperatures aniran disminuint de manera lenta i progressiva a partir d’avui. No obstant això, només s’arribarà a valors normals després de la revetlla de Sant Joan (23 al 24 de juny). Avui, diumenge 19, hi ha un augment de la nuvolositat que augmentarà amb el pas dels dies.

  Durant el transcurs d’aquesta etapa de temperatures extremes, el Sistema d’Emergèncias Médiques (SEM) ha activat recursos d’assistència en 155 incidents relacionats amb l’onada de calor, la majoria de caràcter lleu. El servei 061 ‘Salut Respon’ ha atès 95 incidents fins a la mitjanit d’ahir, dissabte 18.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides