Un grup d’activistes proclama la independència d’Amer (La Selva)

Desobediència Civil Catalunya torna a celebrar l’alliberament d’un municipi després de ‘perdre el poder’ sobre Bàscara, localitat de l’Alt Empordà

'Punt fronterer' a Amer, La Selva (Desobediència Civil Catalunya)
'Punt fronterer' a Amer, La Selva (Desobediència Civil Catalunya).

Després de la ‘independència’ i la posterior ‘reconquesta’ immediata de Bàscara, localitat de l’Alt Empordà el 7 de maig el col·lectiu Desobediència Civil Catalunya ha proclamat l’alliberament d’Amer, municipi de La Selva. “Poble a poble, construïm la república. Fem la independència”, han expressat.

Avui, dissabte 18 de juny, un grup d’activistes ha instal·lat ‘punts fronterers’ a les entrades del municipi. A la plaça principal s’ha lluït la bandera negra independentista. Han participat gegants i grallers, s’han llegit poemes i s’ha recitat el monòleg ‘La bullanga de Bolonya’. A les 14.30 hores, ha hagut una botifarrada popular i unes quantes activitats.

A la tarda, els activistes han organitzat la xerrada “Desobediència, el camí a la independència”, amb la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu; Marga Borràs, del Debat Constituent; Adrián Sas, encausat, i Jordi Alsina, de Catalans per la Independència.

Dos encaputxats han llegit el manifest del balcó de l’Ajuntament: “Reclamem la sobirania de la nostra terra. Comencem un període d’alliberament nacional on cada poble o ciutat es pugui autodeterminar solemnement. Fem una crida a estendre l’alliberament arreu. Aixequem la bandera de la revolta popular”.

(Visited 319 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari