Detenen a l’autor de cinc incendis al Solsonès

Els Mossos d'Esquadra no han aclarit si l'home de 25 anys està relacionat amb els focs que han afectat Lladurs i Castellar de la Ribera, localitats de la comarca

Incendi a Baldomar (Solsonès)
Incendi a Baldomar (Solsonès).

Els Mossos d’Esquadra han detingut al suposat autor de fins a cinc focs a la localitat de Navès (Solsonès), un home de 25 anys, durant la matinada d’avui, dissabte 18 de juny. Fonts policials han negat que el sospitós hagi pogut provocar l’incendi que ja ha arrasat 2.000 hectàrees a Artesa de Segre (La Noguera). No obstant això, no han aclarit si està relacionat amb els focs que han afectat la comarca del Solsonès a Lladurs i Castellar de la Ribera, que ja han estat estabilitzats i que han obligat a desplegar un dispositiu ampli dels serveis d’emergències.

El sospitós, caçat

El primer incendi s’ha produït prop de les 4.55 hores. En aquest moment un veí que conduïa fins a Berga ha vist al detingut caminant per la carretera, molt prop d’on s’havia vist un foc. Li ha parat i li ha preguntat per l’incident, però li ha dit que no sabia res. En aquest moment, el conductor ha avisat a través d’un grup de WhatsApp on els veïns del poble parlen sobre els incendis.

Poc després, uns bombers de Cardona han vist a algú que semblava el mateix sospitós. Diversos veïns, entre ells l’alcalde de l’Ajuntament de Navès, ja s’havien activat per apagar les flames. En escoltar la descripció que feien els bombers del suposat autor, han sospitat de seguida. L’alcalde, Josep Maria Casafont, ha explicat que han trobat al detingut amagat a una caseta a un descampat al qual fa anys hi havia hagut una zona de barbacoes que ara està fora de servei.

Denúncia de l’Ajuntament

Els veïns han retingut al sospitós fins que els Mossos d’Esquadra han arribat per a detenir-li i traslladar-li a dependències policials. Els efectius dels Bombers i dels Agents Rurals han detectat quatre punts més d’inici de foc a la zona.

L’Ajuntament denunciarà a l’home pels danys ocasionats i l’alarma que ha generat la seva acció. Els pagesos de la zona estan treballant per evitar l’avanç del foc i protegir les collites.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides