La família del bomber mort fa un any acusa el cos de desemparar-los

Concentració davant la seu d'Interior per exigir la veritat

Tasques d'extinció de l'incendi on va morir Joan Liébana
Tasques d'extinció de l'incendi on va morir Joan Liébana

Foto: Bombers de la Generalitat

Familiars i amics de Joan Liébana, el bomber que va morir fa un any durant les tasques d’extinció d’un incendi a un taller de Vilanova i la Geltrú, s’han concentrat aquest divendres davant la seu del Departament d’Interior de la Generalitat per exigir la veritat sobre les circumstàncies de la defunció.

La família ha considerat una “aberració” l’actuació dels bombers aquell dia, adduint que el normal seria que els que entren junts a apagar el foc en surtin junts, i ha retret als companys bombers de Joan Liébana que el van abandonar. Així, mateix han denunciat que s’han sentit desemparats i desatesos tant pel Departament d’Interior com pel cos de Bombers durant el darrer any.

Els manifestants s’han queixat que els Bombers de la Generalitat els han respost que no s’ha implementat cap mesura en particular per evitar que es repeteixin morts com la de Joan Liébana, que consideren evitable.

A més, han atribuït a la Generalitat que ha mirat d'”imposar” uns “relats” sobre el que va succeir. “Joan va morir sol en aquella nau i ningú el va trobar a faltar”, ha lamentat el seu pare.

Les causes de la mort d’aquest bomber, després que s’hagués apuntat inicialment a un cop de calor, no s’han determinat. Tres bombers més van resultar ferits lluitant contra aquell foc.

(Visited 147 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari