Sanitat rectifica i manté una quarta dosi de vacuna a majors de 80 anys

Aquest matí la ministra Carolina Darias havia anunciat que la dosi de reforç seria per a tota la població

Carolina Darias

Rectificació per part del Ministeri de Sanitat. Hores després que la mateixa ministra, Carolina Darias, anunciés la quarta dosi de la vacuna contra la covid per a tota la població, ara el govern espanyol fa marxa enrere i aclareix que la nova dosi de reforç serà per a majors de 80 anys i residents, tal com va aprovar la Comissió de Salut Pública la setmana passada.

Aquest matí, Darias havia confirmat que tothom rebria la quarta dosi de la vacuna contra la covid sense especificar a partir de quan ni quin ordre se seguiria. La ministra de Sanitat ho havia dit en declaracions a La Sexta: “Hi haurà quarta dosi per a tota la població. Així ho ha decidit la Comissió de Salut Pública”.

La ministra ha anat més enllà i ha apuntat que es podrien començar a administrar cap a la tardor, quan arribin vacunes adaptades a les noves variants: “Ara falta decidir quan. Probablement, una data possible seria la tardor, perquè esperem per aquelles dates noves vacunes adaptades a variants. És el que tenim als contractes signats a través de la UE amb les companyies farmacèutiques”.

De fet, farmacèutiques com Moderna ja han avançat que després de l’estiu podrien tenir a punt aquestes noves vacunes, més efectives contra la variant òmicron. Durant l’administració, se seguirà el mateix criteri utilitzat fins ara: de més a menys risc. De moment, ja han rebut la quarta dosi les persones més vulnerables, com els malalts de càncer, de diàlisi i les immunodeprimides.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides