Mireia Boya plega de la CUP per com s’ha tancat el seu cas d’assetjament

Afirma que la formació "no ha estat prou valenta per fer un pas endavant en la reparació de les violències masclistes"

mireia boya parlament
mireia boya parlament

L’exdiputada de la CUP, Mireia Boya, s’ha donat de baixa de la formació anticapitalista per la forma en la qual s’ha tancat el cas de la denúncia que va fer contra un company de partit, el qual era membre del Secretariat Nacional de la formació, i al qual va acusar d’assetjament en el temps que va representar la formació al Parlament de Catalunya.

Mireia Boya ha fet públic un comunicat en el qual lamenta que “la gestió inicial de la denúncia que es va fer des de l’organització no em va posar al centre, malgrat que era un compromís de la CUP i un principi bàsic del feminisme fer-ho”. Boya afegeix que “es va dubtar de mi i es va voler amagar allò que passava” i que “vaig sentir que passava per mentidera, per exagerada, per interessada”.

Boya assegura que va haver de fer front al cas d’assetjament “sola, atès que la comissió d’agressions masclistes de l’organització en aquell moment inicial es va caracteritzar primer per la seva parcialitat, després per la seva absència”, i que “els silencis de molts companys i companyes em van fer tant o més mal que les paraules d’altres”.

L’exdiputada cupaire, després d’explicar que el company de partit denunciat va reconèixer l’assetjament, ella “necessitava una disculpa, una autocrítica, un apropament per part de l’organització”, que no s’ha produït. Boya qualifica aquesta decisió com “un divorci, polític, però un divorci”; i que “és per això que he pres la decisió de donar-me de baixa com a militant de la CUP”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides