Els Mossos alerten d’un augment de casos d’abusos i maltractament a la gent gran

En el primer trimestre del 2022 el nombre de víctimes ha augmentat un 18% respecte al mateix període del 2021

Gent gran
Gent gran

Els Mossos d’Esquadra adverteixen que creix el nombre de casos d’abús o maltractament a la gent gran a Catalunya. Coincidint amb el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament vers les Persones Grans, la policia catalana informa que el primer trimestre del 2022 el nombre de víctimes ha augmentat un 18% respecte al mateix període del 2021.

En un missatge a les xarxes socials, els Mossos es “sumen” a la commemoració anual contra la violència vers els avis, afirmant que “no els deixem sols”. En aquest context, la policia catalana va atendre 1.186 persones majors de 65 anys víctimes de la violència a la llar durant l’any passat.

Una de cada sis persones grans pateix algun tipus de maltractament, segons dades que recull social.cat, una xifra que podria augmentar donat que només es denuncia un de cada 24 casos. En aquest context, 85 entitats públiques i privades de Catalunya que formen el moviment per aturar el maltractament a les persones grans han organitzat la IV Jornada de visibilització, conscienciació i sensibilització.

Per fer front a aquesta problemàtica, els experts proposen agilitzar els procediments judicials, canvis legislatius, jutjats i fiscalia formats i especialitzats, i una aposta legislativa i governamental que garanteixi que les persones grans no reben maltractament derivat de la dependència digital.

Els experts també demanen una millora en els recursos i serveis per a les persones grans maltractades, una formació específica i continuada per a professionals per a detectar, avaluar i intervenir en casos de maltractament, i allotjaments específics per persones grans maltractades.

També consideren oportú oferir atenció telefònica específica per a casos de maltractament a persones grans, amb professionals de suport formats i especialitzats i incrementar la dotació econòmica de la llei de Dependència i els recursos assistencials que se’n deriven, actualment insuficients.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari