Qui deixa en evidència Junts en la polèmica Rufián-Puigdemont?

Josep Rius

El portaveu de Junts, Josep Rius, va considerar que les declaracions per les quals Gabriel Rufián va disculpar-se públicament amb Carles Puigdemont “formen part d’un estil de fer política menyspreable, inadmissible“. En aquella ocasió, el portaveu d’ERC al Congrés va dir a TV3, sense citar explícitament Puigdemont, que qui va proclamar la independència és un “tarat”.

Aquesta indignació sobre l’estil en política contrasta amb el fet que Junts mantingui a les seves files el segon tinent d’alcaldia del Port de la Selva, Roger Pinart, que ha vexat durant anys diversos polítics i periodistes amb referències molt més directes que la de Rufián. Sense anar més lluny, aquest 2 de juny, pocs dies abans de les polèmiques declaracions de Rufián, Pinart havia tractat de “subnormal” la líder de Valents, Eva Parera.

A més, Pinart ha afirmat que ERC “ja és el partit amb més subnormals del món“, en resposta a un tuit amb què Joan Tardà ha defensat Rufián, un insult que ja havia usat abans contra el soci de govern del seu partit -“Governats per subnormals”- el passat dia 3, per expressar disconformitat amb el fet que la Generalitat demanés una limitació de la velocitat a l’AP-7.

Per la seva part, després de la indignació i les disculpes de Rufián, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha abraçat l’expressió “tarat” -cosa que també ha fet el politòleg i simpatitzant puigdemontista Ramón Cotarelo- en una entrevista al diari Ara: “Jo soc un tarat total. Recordo la trobada aquella a la Casa dels Canonges amb Josep Rull i el president Puigdemont. També hi havia en Josep Rius i el president Artur Mas. Nosaltres vam empènyer perquè la decisió final fos fer la declaració unilateral d’independència”.

(Visited 284 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari