Qui deixa en evidència Junts en la polèmica Rufián-Puigdemont?

Josep Rius

El portaveu de Junts, Josep Rius, va considerar que les declaracions per les quals Gabriel Rufián va disculpar-se públicament amb Carles Puigdemont “formen part d’un estil de fer política menyspreable, inadmissible“. En aquella ocasió, el portaveu d’ERC al Congrés va dir a TV3, sense citar explícitament Puigdemont, que qui va proclamar la independència és un “tarat”.

Aquesta indignació sobre l’estil en política contrasta amb el fet que Junts mantingui a les seves files el segon tinent d’alcaldia del Port de la Selva, Roger Pinart, que ha vexat durant anys diversos polítics i periodistes amb referències molt més directes que la de Rufián. Sense anar més lluny, aquest 2 de juny, pocs dies abans de les polèmiques declaracions de Rufián, Pinart havia tractat de “subnormal” la líder de Valents, Eva Parera.

A més, Pinart ha afirmat que ERC “ja és el partit amb més subnormals del món“, en resposta a un tuit amb què Joan Tardà ha defensat Rufián, un insult que ja havia usat abans contra el soci de govern del seu partit -“Governats per subnormals”- el passat dia 3, per expressar disconformitat amb el fet que la Generalitat demanés una limitació de la velocitat a l’AP-7.

Per la seva part, després de la indignació i les disculpes de Rufián, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha abraçat l’expressió “tarat” -cosa que també ha fet el politòleg i simpatitzant puigdemontista Ramón Cotarelo- en una entrevista al diari Ara: “Jo soc un tarat total. Recordo la trobada aquella a la Casa dels Canonges amb Josep Rull i el president Puigdemont. També hi havia en Josep Rius i el president Artur Mas. Nosaltres vam empènyer perquè la decisió final fos fer la declaració unilateral d’independència”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.