El ‘Més 324’ de Xavier Graset, amb un peu fora de TV3

També perilla la continuïtat de ‘Polònia’ i ‘Està passant’ a la programació de setembre de la televisió pública

Programa 'Més 324', del 24 de maig, amb els periodistes José Antich i Magda Gregori i l'historiador Xavier Casals

La filosofia de la nova direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que vol limitar la informació política només als telenotícies i les rondes del canal 324 i eradicar-la dels magazines, és incompatible amb la continuïtat del programa Més 324 que dirigeix i presenta Xavier Graset des de fa set anys. També és insegura la continuïtat del programa Està passant, realitzat per Minoria Absoluta, la productora de Toni Soler, que en teoria és un producte humorístic però que està farcit de comentaris sobre l’actualitat política i, fins i tot, connecta diàriament amb el Telenotícies nit, de Toni Cruanyes. L’històric Polònia està igualment en la porta fluixa però en aquest cas no és per la seva sàtira política sinó pel cost elevat que representa per les arques de la CCMA.

El Més 324 ho té tot en contra per continuar la propera temporada. La nova direcció de la CCMA no vol programes que facin informació política. L’audiència és baixíssima, tot i que s’emet dos cops al dia de dilluns a divendres, primer a les 10 de la nit al 324 i després una reemissió a TV3 sobre la una de la matinada. A més, tot i ser un programa de realització senzilla resulta car. Graset va començar cobrant 80.000 euros per dirigir-lo i presentar-lo, el 2015. I les tres últimes temporades ha cobrat 107.000 euros. L’anterior director de TV3, Vicent Sanchis, no veia clara tampoc la despesa que representava aquesta programa vist el poc impacte i interès de l’audiència però l’ha mantingut perquè s’ha arrenglerat obertament amb la filosofia independentista que ha marcat la casa els darrers anys.

Està passant també és un producte car. A més, és una aposta particular de Sanchis, ara caigut en desgràcia. També ho era el FAQS de la nit dels dissabtes, que ja s’ha anunciat que no continuarà la temporada que ve. FAQS, produït per Mediapro, ha costat, aquesta temporada, 1,5 milions d’euros mentre que Està passant s’ha enfilat fins els 1,67 milions. FAQS és un producte tècnicament molt treballat i de qualitat. En canvi, Està passant està fet de qualsevol manera, amb uns quants convidats que parlen entre ells i sense cap complicació tècnica que justifiqui el seu cost elevadíssim.

Minoria Absoluta té gairebé perduda la campanya per mantenir Està passant a la graella de programació de TV3 i Toni Soler creua els dits perquè no perdi la seva joia de la corona a la televisió pública de la Generalitat, Polònia. Polònia és el programa més car de TV3. Costa 3,2 milions d’euros, però l’avalen les seves bones quotes d’audiència i els 16 anys que porta en antena. Sanchis va amenaçar amb eliminar-lo la temporada passada si no rebia més aportacions econòmiques per part del govern de la Generalitat. Finalment, el va incloure en la programació del curs 2021-2022. Caldrà veure si a la nova presidenta de la CCMA, Rosa Romà, li surten els números per salvar-lo de la crema que s’endurà per davant el Més 324 i, molt probablement també, Està passant.

(Visited 1.638 times, 1 visits today)

avui destaquem

4 comentaris a “El ‘Més 324’ de Xavier Graset, amb un peu fora de TV3”

  1. No deixeu d’emetre el programa Més 324, doncs és l´´únic amb entrevistes a persones expertes en la matèria i autors de llibres. A més, el presentador senyor Xavier Graset es un professional molt competent dins el món de la cultura. Pot ser que es faci massa tard i la gent no ho veu, idò canvieu l’horari d’emissió. No es pot pensar en fer programes per l’audiència, o és que les minories no tenim dret a veure programes selectius?

    Respon
  2. Totalmen d’acord amb la Maria, la poca audiencia pot ser per l’hora en que s’emet.
    Si realment es retirent aquests programes, la decadencia de la TV3 està asegurada.
    Quina pena… quin greu, i que es mantiguin alguns programes que son horribles, L’Au per, som revolució… Quina????Manduka, que jo dic decadent…
    No se, trobo molt extrany que només sigui pels cost econòmic…
    També penso que un programa interessant a vegades pot tenir audencia minoritaria.
    Perque sense voler carregar-m’ho, TV3 només fara programas Eufòrics?
    Decadent inclús per la gent mes jove… Que no son tontos. i ls m´s grans tampoc.
    Per favor una mica de tot.
    Sino he pensat <<<<>>>>>>>

    Respon
  3. Més 3/24 Es un molt bo programa!! . Xavier Grasset un gran professional. Apart de política és parlava de llibres. Necessari per la manca de un programa sobre literatura. Poca audiència? Dons gent del meu voltant el veient. Una audiència prou be per estar en un segon canal i un horari gens bo. Aquest director de tv3 ja sabem quin peu calça.que s’ho faci mirar.

    Respon
  4. Estic d’acord, un dels millors programes de TV , únic que ens informe de la cultura amb mirada diversa, molta riquesa en els personatges que entrevista. gran aportació en la descoberta d’actualitat literària, ajuda a incentivar la lectura.
    Mirada crítica a la informació i Xavier Graset un gran professional.
    Haurem de canviar de medi. Es mantenen programes de mes baix nivell.
    Si volem un pais informat i crític necessitem aquests programa.
    Podríeu canviar horari si l’audencia és baixa.

    Respon

Feu un comentari