El ‘Més 324’ de Xavier Graset, amb un peu fora de TV3

També perilla la continuïtat de ‘Polònia’ i ‘Està passant’ a la programació de setembre de la televisió pública

Programa 'Més 324', del 24 de maig, amb els periodistes José Antich i Magda Gregori i l'historiador Xavier Casals

La filosofia de la nova direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que vol limitar la informació política només als telenotícies i les rondes del canal 324 i eradicar-la dels magazines, és incompatible amb la continuïtat del programa Més 324 que dirigeix i presenta Xavier Graset des de fa set anys. També és insegura la continuïtat del programa Està passant, realitzat per Minoria Absoluta, la productora de Toni Soler, que en teoria és un producte humorístic però que està farcit de comentaris sobre l’actualitat política i, fins i tot, connecta diàriament amb el Telenotícies nit, de Toni Cruanyes. L’històric Polònia està igualment en la porta fluixa però en aquest cas no és per la seva sàtira política sinó pel cost elevat que representa per les arques de la CCMA.

El Més 324 ho té tot en contra per continuar la propera temporada. La nova direcció de la CCMA no vol programes que facin informació política. L’audiència és baixíssima, tot i que s’emet dos cops al dia de dilluns a divendres, primer a les 10 de la nit al 324 i després una reemissió a TV3 sobre la una de la matinada. A més, tot i ser un programa de realització senzilla resulta car. Graset va començar cobrant 80.000 euros per dirigir-lo i presentar-lo, el 2015. I les tres últimes temporades ha cobrat 107.000 euros. L’anterior director de TV3, Vicent Sanchis, no veia clara tampoc la despesa que representava aquesta programa vist el poc impacte i interès de l’audiència però l’ha mantingut perquè s’ha arrenglerat obertament amb la filosofia independentista que ha marcat la casa els darrers anys.

Està passant també és un producte car. A més, és una aposta particular de Sanchis, ara caigut en desgràcia. També ho era el FAQS de la nit dels dissabtes, que ja s’ha anunciat que no continuarà la temporada que ve. FAQS, produït per Mediapro, ha costat, aquesta temporada, 1,5 milions d’euros mentre que Està passant s’ha enfilat fins els 1,67 milions. FAQS és un producte tècnicament molt treballat i de qualitat. En canvi, Està passant està fet de qualsevol manera, amb uns quants convidats que parlen entre ells i sense cap complicació tècnica que justifiqui el seu cost elevadíssim.

Minoria Absoluta té gairebé perduda la campanya per mantenir Està passant a la graella de programació de TV3 i Toni Soler creua els dits perquè no perdi la seva joia de la corona a la televisió pública de la Generalitat, Polònia. Polònia és el programa més car de TV3. Costa 3,2 milions d’euros, però l’avalen les seves bones quotes d’audiència i els 16 anys que porta en antena. Sanchis va amenaçar amb eliminar-lo la temporada passada si no rebia més aportacions econòmiques per part del govern de la Generalitat. Finalment, el va incloure en la programació del curs 2021-2022. Caldrà veure si a la nova presidenta de la CCMA, Rosa Romà, li surten els números per salvar-lo de la crema que s’endurà per davant el Més 324 i, molt probablement també, Està passant.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.