Un jutjat de Tarragona anul·la les dedicacions “parcials” dels regidors de Deltebre

La justícia estima el recurs d'ERC i afirma que un 95% de la jornada és una dedicació exclusiva

L'alcalde de Deltebre i president de l'Associació Catalana de Municipis, Lluís Soler

Foto: @ACMunicipis

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha anul·lat les dedicacions “parcials” del 95% de la jornada de 8 dels 11 regidors del govern municipal de Deltebre (Baix Ebre) que encapçala l’alcalde Lluís Soler (Enlairem Deltebre), també president de l’Associació Catalana de Municipis. L’acord on s’establien les dedicacions “parcials” va aprovar-se el juliol del 2019 i va ser denunciat per ERC -després d’esgotar totes les vies administratives- per un “possible frau de llei” que el tribunal ha admès.

La sentència del jutjat de Tarragona obliga l’ajuntament a modificar les dedicacions dels regidors i anul·la l’acord sobre la dedicació parcial del 95% de la jornada perquè entén que “a la pràctica” aquest percentatge suposa “una dedicació exclusiva”. Segons defensa el portaveu del grup municipal republicà, Joan Alginet, “els càrrecs no poden superar una dedicació parcial a partir del 75%”.

La resolució judicial també anul·la l’acord que fa referència als imports màxims que poden rebre els càrrecs per assistència als òrgans col·legiats de l’Ajuntament, el qual establia 19.600 euros per l’alcaldia; 29.600 euros pels tinents d’alcalde; 24.600 euros per als regidors amb funcions delegades; 3.400 euros pels portaveus dels grups municipals; i 2.200 euros per als regidors sense funcions delegades.

A parer d’Alginet, el fet que l’alcalde disposi d'”una assignació menor per assistències a un òrgan col·legiat que els regidors, que també assisteixen amb competències delegades per ell mateix, pot entendre’s com un encobriment de dedicació exclusiva”. Els republicans demanen al consistori que acati la sentència i no presenti cap recurs per no allargar el procés, però l’Ajuntament de Deltebre encara no ha decidit què farà al respecte.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.