Protecció Civil manté activat el Procicat per l’onada de calor

El pla ja afecta la província de Lleida i la comarca del Solsonès, i el dimarts s'activarà al Prepirineu i a la Catalunya Central

La platja de Barcelona
La platja de Barcelona

Protecció Civil ha anunciat que mantindrà activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per l’onada de calor que ha arribat aquest cap de setmana i que, a partir d’aquest dilluns, s’ampliarà la seva afectació. Així, el pla està actiu a tota la província de Lleida i també a la comarca del Solsonès, on es preveu que les temperatures es mantinguin al voltant dels 40ºC.

Aquest dimarts, el Procicat s’ampliarà a les comarques del Prepirineu i de la Catalunya Central. Es preveu que l’onada de calor es mantingui almenys fins al dimecres, motiu pel qual Protecció Civil ha demanat a la ciutadania que s’extremin les precaucions. De fet, la Generalitat ha compartit diversos consells com hidratar-se molt sovint, evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació i tractar d’estar en llocs amb ventilació o aire condicionat en la mesura del possible.

En aquest sentit, Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat i que es vigili especialment les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos, les persones amb discapacitats físiques o psíquiques, les persones amb malalties cròniques i aquelles que han de romandre a l’aire lliure per treballar.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari