L’Administració ja ha superat els 223 milions en despeses pel projecte de la T-Mobilitat

La quantitat invertida representa un 318% més que l’import de la licitació inicial

La Generalitat ha fixat els darrers mesos de l’any 2024 com a data perquè la T-Mobilitat, la nova targeta de transport públic que substituirà l’actual sistema magnètic, estigui operativa a tot Catalunya. Un termini que, en cas que es compleixi, suposaria un retard de més de set anys. El primer contracte que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i la societat contractista, Soc Mobilitat, van signar l’octubre del 2014 establia que la nova targeta estaria completament desplegada a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la tardor del 2016 i, a la resta de Catalunya un any més tard, però els múltiples retards imputats al consorci i a l’empresa han endarrerit el projecte i han causat sobrecostos milionaris.

Fins al maig d’aquest any, la Generalitat, a través de diversos organismes, com l’ATM, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), entre d’altres, ha destinat més de 200 milions d’euros al projecte sumant la licitació original, les modificacions contractuals, els pressupostos dels organismes esmentats, els contractes menors i les licitacions de suport. Però sembla que aquesta quantitat, que representa un sobrecost superior al 300% respecte a la licitació original, que era de 70,3 milions d’euros, no és suficient per al desplegament definitiu de la T-Mobilitat.

Alhora que s’anunciava la data en què la targeta estarà operativa a tot Catalunya, el secretari general del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, anunciava que la conselleria que encapçala Jordi Puigneró ha licitat per 21,6 milions d’euros les màquines validadores que s’hauran d’instal·lar a busos interurbans, busos urbans, estacions de Rodalies i estacions de FGC d’arreu de Catalunya.

El que destaca d’aquesta licitació és que, segons el contracte original, Soc Mobilitat, l’empresa encarregada de posar en marxa la targeta i les instal·lacions necessàries, és qui hauria de sufragar, també, les màquines validadores. Tenint en compte aquesta darrera despesa anunciada pel departament que encapçala el conseller Puigneró, l’Administració catalana ja ha destinat 223,4 milions d’euros a la T-Mobilitat, una xifra que supera l’import de la licitació original en un 318%. Cal tenir en compte que part d’aquests sobrecostos, concretament 38,5 milions d’euros fins a aquest mes de maig, estan causats per la mala gestió del projecte.

Tal com afirma un informe tècnic publicat el mes de febrer passat, cada mes que s’endarrereix la retirada del sistema magnètic suposa un cost de 500.000 euros per a l’Administració catalana. Aquest any, això ja ha costat a la Generalitat 2,5 milions d’euros.

28,1 milions el 2022

A banda dels 21,6 milions de la licitació anunciada pel departament de Puigneró i dels 2,5 milions d’euros en despeses per continuar mantenint el sistema magnètic, aquest 2022, ja s’han destinat 28,1 milions d’euros a la T-Mobilitat, tenint també en compte el previst en els pressupostos de l’ATM, les despeses en comunicació de la targeta, els contractes menors i les licitacions de suport. Aquest darrer concepte ja ha superat la xifra d’un milió d’euros en aquests primers sis mesos de l’any.

Pel que fa al 2021, l’Administració va destinar més de 14 milions d’euros al projecte. D’aquest total, les quantitats més elevades van correspondre a les despeses relacionades amb el sistema magnètic (6 milions d’euros); a les licitacions de suport (3,1 milions); i la tercera modificació del contracte (1,5 milions d’euros), proposada per l’ATM, en la qual es van identificar “noves necessitats indispensables” valorades en la xifra esmentada.

La quarta i, de moment, la darrera modificació del contracte va fer-se cap a finals del 2021, amb motiu dels problemes econòmics que va experimentar Soc Mobilitat quan CaixaBank –una de les empreses que forma la societat contractista juntament amb Fujitsu, Indra i Marfina (Grup Moventia)– va retirar-li el suport a causa de la mala situació financera de Soc Mobilitat. Per tal de facilitar liquiditat a la societat contractista, l’ATM va avançar 14 milions d’euros, “IVA exclòs”, dels ingressos per tarifa de gestió a Soc Mobilitat, una decisió que l’entitat assegura que té “un impacte econòmic neutre” atès que la retribució ja estava prevista per a més endavant.

L’ATM té previst recuperar els 14 milions avançats en un termini de deu anys, quan aquesta quantitat es dedueixi “mes a mes” dels diners que Soc Mobilitat obtingui en concepte de tarifa de gestió.

Estat del projecte

Actualment, la T-Mobilitat es pot utilitzar en qualsevol mitjà de transport públic col·lectiu que circuli per l’interior dels 36 municipis que formen l’AMB, amb excepció de les línies d’autobús interurbanes de les empreses Sagalés i Casas, les quals s’hi incorporaran més endavant per motius tècnics, segons l’ATM.

Les previsions del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori indiquen, per ara, que entre finals d’aquest any i principis del 2023 la T-Mobilitat estarà totalment operativa a les set corones metropolitanes, i que a finals del 2024 ho estarà a tot Catalunya. No obstant això, resulta difícil confiar en les previsions de la conselleria de Puigneró, tenint en compte els múltiples retards que arrossega el projecte des del seu naixement, el 2014.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.