Barcelona perseguirà amb presó els grafiters que malmetin el patrimoni

L'Ajuntament intensifica la vigilància amb multes de fins a 500 euros i denúncies penals a les pintades contra béns

Penes de presó per als grafiters que facin malbé el patrimoni cultural de Barcelona. Així de contundent serà l’Ajuntament de la capital catalana que aquest dilluns ha anunciat en roda de premsa que intensificarà la vigilància contra les pintades de carrer.

El consistori reforçarà la neteja i posarà el focus als autors dels grafits. La Guàrdia Urbana inicia una campanya de vigilància i sanció per a aquells que infringeixin l’ordenança de civisme que prohibeix aquest tipus de pintades amb multes que oscil·len entre els 300 i els 500 euros.

El cert és que la policia ha interposat 141 sancions administratives des de començament del 2022, però a partir d’aquest estiu aniran més enllà i en certs casos demanaran penes de presó.

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha estat contundent: “No volem que la imatge de la ciutat es vegi afectada amb parets, persianes o altres elements. És un problema de neteja, però també de civisme”, ha dit. Batlle ha admès que és la primera campanya sancionadora “amb caràcter dissuasiu” per a aquest tipus de danys que emprèn l’ajuntament.

Les pintades en edificis patrimonials protegits, les que suposin un greu desperfecte que vagi més enllà del “mer deslluïment” podran ser constitutives de delicte. També perseguiran els grafits al metro on l’acció suposa un perill i impedeix la circulació dels trens afectats.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari