Al ‘Més 324’, Xavier Graset va entrevistar 3 polítics independentistes per cada no independentista, el darrer quadrimestre del 2021

Entre setembre i desembre hi va haver 148 intervencions de tertulians partidaris de la separació front a 83 no segregacionistes al programa nocturn de TV3

Laura Borràs al 'Més 324' de l'1 de setembre del 2021, entrevistada per Xavier Graset

El biaix favorable a l’independentisme del programa Més 324 de les nits de TV3 va quedar reflectit a l’informe ‘L’observança del pluralisme polític a la televisió i la ràdio durant el període setembre-desembre del 2021” elaborat per l’Àrea de Continguts del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Xavier Graset, director i presentador d’aquest programa, va fer 54 entrevistes a polítics independentistes i 17 a polítics que no ho són, als 77 programes que es van emetre el darrer quadrimestre de l’any passat. Pel que fa a les intervencions de tertulians, l’informe del CAC recull que d’un total de 231 n’hi va haver 148 de convidats independentistes i 83 de no partidaris de la separació de Catalunya d’Espanya.

En total, Graset va entrevistar 71 representants polítics. La seva tria d’interlocutors va suposar que les tres quartes parts de les entrevistes que va fer van ser a dirigents de partits i entitats independentistes i una quarta part a líders de formacions no independentistes. Dit d’una altra manera, per cada polític no independentista entrevistat, al Més 324 se’n van entrevistar 3 d’independentistes. La política que va ser entrevistada més cops va ser la presidenta del Parlament, que acaba de ser elegida presidenta de JxCat, Laura Borràs, que va respondre en quatre dies diferents a les preguntes que li va formular Graset.

Les 17 entrevistes a dirigents no independentistes se les van repartir Alícia Romero (3), Salvador Illa (2), David Cid (2), Raül Moreno (2), Jaume Asens (2), Jessica Albiach  (1), Carles Carrizosa (1), Teresa Cunillera (1), Joan Garriga (1), Nacho Martín Blanco (1) i Ignacio Urquizu (1). Els líders independentistes als quals Graset va entrevistar més d’un cop, a part de Laura Borràs, van ser la diputada de la CUP Eulàlia Reguant i la secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta (3 cops cada una) i Toni Comín, Victòria Alsina, Josep Costa, Josep González Cambray, Elisenda Paluzie, Jordi Puigneró i Jordi Turull, tots ells en dues ocasions.  Pel Més 324 van passar, en aquells quatre mesos, nou consellers i tres alts càrrecs de la Generalitat. També van ser entrevistats, entre d’altres, els presidents d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, el president d’ERC, Oriol Junqueras, el secretari general de JxCat, Jordi Sánchez, l’ex-president de la Generalitat, Quim Torra, i el cantant Lluís Llach.

Pel que fa als tertulians, els cinc que van ser convidats més cops van ser independentistes: Núria Orriols, periodista del diari ARA (15 cops); Joan Josep Queralt, catedràtic de Dret Penal (14 cops); Eduard Voltas, periodista i editor de Time Out (10 cops); Dolors Feliu, nova presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (9 cops) i Anna Simó, ex-consellera de Benestar i Família (9 cops). Els primers no independentistes amb més intervencions al Més 324 que apareixen a l’informe del CAC són l’escriptor Jordi Amat i la periodista d’El Independiente, Iva Anguera de Sojo, amb 8 intervencions cada un. També hi van participar en vuit ocasions els independentistes Jordi Cabré (periodista i editor), Antoni Gelonch (advocat i escriptor) i Esther Vivas.

La proporció d’intervencions de tertulians independentistes i no independentistes va ser d’un 64% a un 36%. Als estudis de Sant Joan Despí de TV3 s’hi van desplaçar per anar al Més 324, durant aquells quatre mesos, 22 convidats partidaris de la independència i 20 que no ho són. Els primers hi van anar molt més sovint.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.