Portugal obrirà un Consolat General a Andorra

El president portuguès, Marcelo Rebelo de Sousa, ha assegurat que l'òrgan administratiu obrirà les seves portes ràpidament

La ministra d'Afers Exteriors del Govern d'Andorra, Maria Ubach, i el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa
La ministra d'Afers Exteriors del Govern d'Andorra, Maria Ubach, i el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa.

Els 9.212 portuguesos que viuen al Principat d’Andorra (11’9% de la població) tindran representació a l’estat de 77.544 habitants. El president de la República de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, ha anunciat avui, diumenge 12 de juny, que el seu país tindrà un Consolat General a territori andorrà.

Rebelo no ha dit en quina data s’inaugurarà, però ha assegurat que l’òrgan administratiu obrirà les seves portes ràpidament. El Principat només disposava d’un consolat honorari. Abans hi havia una ambaixada que representava els ciutadans portuguesos a Andorra.

El president de la república portuguesa ha aprofitat el Dia de Portugal, de Camões i de les Comunitats Portugueses per fer l’anunci. La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i altres membres de l’executiu andorrà han rebut aquest migdia al president de la República de Portugal davant l’edifici administratiu del Govern. Després s’ha trobat amb residents portuguesos a una reunió que s’ha dut finalment a terme a la Sala Consòrcia del Centre de Congressos per un canvi d’agenda per la previsió de mal temps.

 

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari