Arxivada la causa pel tall de Tsunami Democràtic a l’AP-7 a Salt

La interlocutòria ha desestimat el recurs de la Fiscalia contra els 49 manifestants investigats perquè la seva “mera presència” a la manifestació no els atribueix el delicte de desordres públics

Protesta de Tsunami Democràtic a l'AP-7
Protesta de Tsunami Democràtic a l'AP-7.

L’Audiència de Girona ha sigut categòrica. Ha arxivat la causa contra els 49 manifestants investigats de Tsunami Democràtic pel tall a l’AP-7 a Salt (Gironès) el novembre del 2019. La interlocutòria ha desestimat el recurs presentat per la Fiscalia contra la decisió de suspendre la causa contra 48 dels 49. Aquesta vegada ha inclòs també un altre que encara tenia la investigació oberta.

Els magistrats han explicat que “no existeix cap prova” contra els acusats i que la seva “mera presència” a la manifestació “en cap cas” els pot fer responsables dels “aldarulls” que hi va haver. “Qui assistirà a una manifestació si la seva simple presència serà títol d’imputació suficient de tots els delictes que s’hi puguin cometre?”, han qüestionat.

La tarda del 12 de novembre del 2019 va començar el tall de l’autopista AP-7 a Salt va començar després que Tsunami Democràtic acabés el bloqueig de la frontera. Centenars de persones van protestar contra la sentència als polítics independentistes i es van muntar barricades al mig de l’asfalt tota la nit. L’endemà al matí, els antiavalots dels Mossos d’Esquadra van fer fora els manifestants.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari