Aragonès defensa uns Jocs d’Hivern en solitari davant l’empresariat del Pirineu

El president defensa el treball del Govern davant del COE i assegura que no cal la participació de l'Aragó

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat que Catalunya pugui organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 en solitari, ja que “el país està preparat per acollir-los en la seva globalitat“. Així ho ha explicat aquest divendres durant l’acte inaugural de la Trobada Empresarial del Pirineu que se celebra a la Seu d’Urgell, mantenint la línia expressada ja pel seu partit, ERC.

Aragonès que, en tot moment ha evitat realitzar cap mena de crítica contra el govern de l’Aragó, ha posat en relleu el treball conjunt fet per la Generalitat amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE) des de “la lleialtat i la complicitat” i, alhora “amb el respecte mutu i la col·laboració”, segons recull La Valira.

El president català ha mostrat la seva confiança que el projecte olímpic rebrà un suport ampli per part de la ciutadania de l’Alt Pirineu i Aran, ja que aquesta és la protagonista davant “una oportunitat que no podem deixar d’escapar per al Pirineu ni per a Catalunya”.

En aquest sentit, creu que l’esdeveniment esportiu permetrà ajudar a millorar el pla de desenvolupament de les comarques pirinenques “revertint la situació actual de despoblament i permetent una diversificació econòmica”.

Ampliació de la querella del cas Catalangate
Per altra banda, el president Aragonès ha anunciat que la setmana vinent el Govern presentarà una querella “ampliable” contra NSO, l’empresa israeliana propietària del software Pegasus, amb relació a l’espionatge a independentistes catalanes. Per al mandatari català és necessari “recuperar la confiança perduda amb el govern espanyol per la seva manca de transparència, per no assumir responsabilitats i pels seus incompliments”.

Respecte a l’estabilitat de l’executiu català amb JxCat, el president de la Generalitat ha valorat “la responsabilitat” dels seus socis de govern tenint en compte la situació econòmica actual, amb el principal objectiu que és “que hi hagi pressupostos per a l’any 2023”.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari