Trànsit proposa reduir la velocitat de l’AP-7 a 100 km/h al Vallès

L'objectiu de la mesura és disminuir la sinistralitat i les congestions i no descarten baixar la velocitat en altres trams

Cues a l'AP-7
Cues a l'AP-7.

El Servei Català de Trànsit i el Ministeri de Transports es plantegen reduir la velocitat màxima permesa a l’AP-7 en el tram del Vallès, Oriental i Occidental, dels 120 km/h actuals a 100 km/h. És la proposta en què treballen, segons ha avançat TV3, per reduir accidents i retencions i es podria aplicar en altres trams de l’autopista.

Des que l’AP-7 és gratuïta, quan es van retirar els peatges l’1 de setembre del 2021, el trànsit ha crescut entre un 40 i un 50%. A més, des que es van eliminar els peatges, l’accidentalitat en aquesta autopista ha augmentat. Entre el 13 de gener i el mes de maig es van registrar més del triple de morts per accidents en aquesta autopista que en el mateix període del 2019, l’any anterior a l’esclat de la pandèmia. Això són 13 víctimes mortals, una xifra que representa prop d’un 20% de la mortalitat d’enguany.

El Servei Català de Trànsit ja va plantejar la necessitat de limitar la velocitat en aquesta via la setmana passada, davant l’evidència que sovint es converteix en una ratera per als conductors. Va passar en l’operació tornada de la segona Pasqua, amb cues de fins a 25 quilòmetres en tots dos sentits de la marxa, i ha tornat a evidenciar-se aquest dijous.

Un camió cisterna ha xocat contra la mitjana, s’ha incendiat i ha obligat a tallar l’autopista en sentit Tarragona a Barberà del Vallès, fet que ha provocat cues durant tot el matí de fins a 20 quilòmetres en tots dos sentits.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari