Suport públic d’Aragonès i ERC a Rufián després de desmarcar-se’n

Tardà defensa el seu excompany de files al Congrés retraient "classisme i supremacisme" al vicepresident Puigneró

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha traslladat públicament aquest dijous el seu suport personal i el d’ERC al portaveu del partit al Congrés, Gabriel Rufián, que es troba en la diana de Junts des que, aquest dimecres, ha tractat de “tarat” a qui va proclamar la independència -l’expresident Carles Puigdemont-, en declaracions a TV3.

Aragonès, que també és coordinador d’ERC, va manifestar aquest dimecres al Parlament, interpel·lat pel diputat de Junts Albert Batet, el seu rebuig a les paraules de Rufián i es va mostrar “convençut” que tenien “una explicació, si no una correcció”. Poc després, Rufián demanava disculpes a Puigdemont, el mateix Aragonès i el president d’ERC, Oriol Junqueras, assegurant que les seves declaracions a TV3 s’havien tret de context.

El portaveu d’ERC al Congrés també ha rebut el suport del seu excompany de files a la cambra baixa Joan Tardà, el qual ha destacat que Rufián ha mostrat “coratge i honorabilitat (…) assumint l’error i disculpant-se”.

Tardà ha contraposat aquesta reacció amb la manca de crítica que han aixecat les declaracions del vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, contra Rufián. Puigneró havia manifestat que el diputat d’ERC “no és digne de Catalunya”, un comentari que Tardà considera “etnicista/supremacista” i que no espera que el vicepresident rectifiqui “per classisme”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.