Pilar Rahola va ocupar 8 hores i mitja de TV3 el darrer quadrimestre de l’any passat

Albano Dante Fachín, Quico Sallés i ella van intervenir 58 cops i durant quasi 14 hores als programes ‘Tot es mou’ i ‘FAQS’ entre el setembre i el desembre del 2021

Pilar Rahola, al programa 'Tot es mou', de TV3, el passat 20 de setembre

Pilar Rahola es va queixar mesos enrere que el director de TV3, Vicent Sanchis, havia reduït el nombre de les seves intervencions al programa Tot es mou. Els portaveus de diversos grups parlamentaris a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), inclòs el d’ERC, havien demanat que es limités la seva presència a la televisió pública i Sanchis va acabar reduint les seves col·laboracions al programa que presenta Helena García Melero a una per setmana. Rahola, però, va mantenir intacta la seva tribuna al programa dels dissabtes per la nit, FAQS. Malgrat la reducció del temps que ha ocupat Rahola a les transmissions de TV3 els darrers mesos, l’informe “L’observança del pluralisme polític a la televisió i a la ràdio durant el període setembre- desembre del 2021”, elaborat per l’Àrea de Continguts del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, recull que hi va intervenir durant 8 hores 30 minuts i 12 segons (2 hores 59 minuts i 52 segons a Tot es mou i 5 hores 30 minuts 20 segons a FAQS), molt més que cap altre analista amb espai propi a TV3.

Rahola va acumular 30 intervencions el darrer quadrimestre de l’any en aquests dos programes (16 a FAQS i 14 a Tot es mou). Dos analistes de la seva mateixa corda ideològica –Albano Dante Fachín i Quico Sallés– ocupen també extensos espais en aquests programes. Fachín va participar 16 cops a Tot es mou i hi va emetre el seu missatge durant 3 hores 15 minuts i 31 segons. És a dir, entre Rahola i ell van intervenir 30 cops al programa de García Melero, que els va dedicar 6 hores 15 minuts i 23 segons.

Sallés, que treballa al grup del mitjà digital elMón, del qual Vicent Sanchis n’ha assumit la direcció general immediatament després de ser destituït com a director de TV3, té una secció pròpia a FAQS i, a més, també ha intervingut en una de les que es dedica a les preguntes dels periodistes convidats. En total, ha participat 12 cops al programa que presenta Cristina Puig i hi ha ocupat 2 hores 1 minut i 14 segons del seu temps. Els espectadors de FAQS han vist Rahola i Sallés comparèixer 28 ocasions al programa i ocupar 7 hores 31 minuts i 44 segons del seu temps.

Aquest tercet de portaveus de l’independentisme radical va intervenir, per tant, 58 cops a aquests dos programes de TV3, en els quals van ser-hi presents durant 13 hores 47 minuts i 7 segons. Si no els recol·loquen en d’altres programes, aquesta presència espectacular seva a TV3 davallarà la temporada que ve. La nova direcció de la CCMA ha decidit eliminar FAQS de la graella de la programació i canviar d’horari i, probablement, de col·laboradors Tot es mou.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.