Laura Borràs va demanar una llista de contractes a dit l’endemà que Isaías Herrero fos detingut

La presidenta del Parlament, com a directora de la ILC, va ordenar mantenir la contractació menor tot i que la Intervenció va avisar-la que n’abusava

Laura Borràs

Laura Borràs, la presidenta del Parlament de Catalunya, va demanar de manera “urgent” a un funcionari, sent directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), la llista de tots els contractes que aquesta institució havia concedit a dit a Isaías Herrero, i ho va fer l’endemà que aquest amic de Borràs fos detingut.

La defensa d’aquest funcionari, que com Borràs està sent investigat en la causa sobre els contractes de la ILC, ha situat així en context els àudios que havia rebut de Borràs, que es van difondre la setmana passada, publica Eldiario.es.

Segons aquesta informació, el funcionari ha canviat la seva estratègia de defensa i ha negat haver participat en l’adjudicació de contractes a Herrero, ha adduïnt que la petició de la llista de contractes a dit concedits a aquesta persona provenia d’una superior, per la qual cosa argumenta que no pot constituir un indici incriminatori contra el funcionari.

D’altra banda, el funcionari ha explicat que van rebre a principis del 2018 una visita de Borràs, que ja no era directora de la ILC, amb un “estrany oferiment”, que segons l’escrit de la defensa del funcionari va consistir en que altres persones rellevarien Herrero en les tasques de manteniment del web “sense que hi hagués constància d’una contractació formal”. Segons el mateix escrit, el funcionari va comunicar a Borràs el seu descord amb aquesta proposta.

Tendència a la contractació menor
El mateix funcionari, segons revela El Periódico, relata que Borràs va ordenar mantenir la contractació menor en la ILC després que la Intervenció General de la Generalitat l’hagués avisat que estava abusant d’aquesta figura i l’hagués recomanat altres procediments amb més concurrència de candidats.

El funcionari assegura que va assistir, l’any 2015, a una reunió amb Borràs, la interventora i l’adjunta d’aquesta darrera, en la qual es va comunicar a la directora de la ILC que la contractació d’aquesta institució es basava excessivament en contractes menors.

Tot i que, segons el funcionari, la Intervenció va considerar que això no era necessàriament problemàtic, sí que va considerar que, planificant-ho bé, la ILC havia de tendir a fórmules amb més concurrència per atorgar contractes, com el procediment negociat.

(Visited 324 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari