Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, amos de TV3 els quatre darrers mesos del 2021

L’aleshores president d’Òmnium Cultural i l’ex-president de l’Assemblea Nacional Catalana i secretari general de JxCat van ser entrevistats 14 cops a la televisió pública

Jordi Sánchez a 'FAQS', el 18 de setembre del 2021, i Jordi Cuixart a 'Tot es mou', el 16 de desembre del 2021

El tercer quadrimestre del 2021, TV3 es va convertir en la casa de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Van ser entrevistats 14 cops entre setembre i desembre de l’any passat i van desfilar per tots els magazines de la televisió pública que aleshores presidia Vicent Sanchis, a part de les nombroses informacions que van protagonitzar als Telenotícies o a les rodes de notícies del 324. L’informe “L’observança del pluralisme polític a la televisió i la ràdio durant el període setembre-desembre del 2021”, elaborat per l’Àrea de Continguts del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) posa en evidència aquesta presència constant dels Jordis a TV3. En aquell període, Cuixart era president d’Òmnium Cultural i Sánchez, que havia estat president de l’Assemblea Nacional Catalana entre els anys 2015 i 2017, era secretari general de JxCat. Actualment, ja no tenen aquests càrrecs.

En total, Cuixart i Sánchez van ser entrevistats 14 cops als magazines de la televisió pública. Van intervenir a Els matins, Planta Baixa, Tot es mou, FAQS i Més 324. A més, l’aleshores president d’Òmnium Cultural també va participar en un programa especial que es va fer a TV3 amb motiu de la Diada de l’11 de setembre. En alguns programes van repetir. Cuixart va ser entrevistat tres cops al Tot es mou que presenta Helena García Melero i dos cops a Els matins, que condueix Lídia Heredia. Sánchez només va fer doblet a Els matins mentre que Tot es mou és l’únic magazine de TV3 al qual no hi va dir la seva en els darrers quatre mesos del 2021.

Xavier Graset els va portar tots dos al seu Més 324, Ricard Ustrell a Planta Baixa i Cristina Puig a FAQS. Els Jordis van ser entrevistats 20 cops als programes esmentats. Cuixart ho va ser 14 cops i Sánchez, 6. El líder d’Òmnium Cultural va anar a FAQS el 4 de setembre i va estar gairebé 45 minuts en directe mentre que el fins fa uns dies secretari general de JxCat hi va anar el 18 de setembre i la seva entrevista va durar mitja hora. A Els matins, les entrevistes a Cuixart i Sánchez van durar cada una mitja hora aproximadament. L’entrevista més llarga a Cuixart a Tot es mou va durar uns 20 minuts.

Pel que fa a Catalunya Ràdio, Cuixart hi va ser entrevistat 4 cops (dos a El Matí de Catalunya Ràdio i dos a El Suplement) i Sánchez, 2 (les dues a El Matí de Catalunya Ràdio). En total, van protagonitzar 6 entrevistes a l’emissora pública de la Generalitat. Entre Cuixart i Sánchez, doncs, van sumar 20 entrevistes als mitjans de comunicació públics de la Generalitat -14 a TV3 i 6 a Catalunya Ràdio-, entre setembre i desembre del 2021. En aquest mateix període, als magazines de TV3 i Catalunya Ràdio no es va convidar a ser entrevistat a cap dirigent de les associacions cíviques no independentistes que intervenen al debat polític a Catalunya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.