Hisenda investiga Joan Carles I per les caceres posteriors a l’abdicació

L’Agència Tributària reclama al rei emèrit que justifiqui el pagador dels vols i altres despeses menors

Joan Carles I de Borbó
Joan Carles I de Borbó

L’Agència Tributària ha requerit al rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, que justifiqui qui va pagar-li les despeses derivades de les caceres en les quals va participar entre els anys 2014 i 2018, quan ja havia abdicat.

Així mateix, segons revela el diari El Mundo, Hisenda reclama a l’excap de l’Estat que justifiqui altres despeses de menor import que els viatges i “obsequis simbòlics” que va rebre llavors.

L’Agència Tributària vol determinar si el rei emèrit va tenir “un increment de patrimoni no justificat” davant el fisc des que va abdicar, moment a partir del qual ja no compta amb la inviolabilitat pròpia del càrrec.

Fins ara, els imports justificats per Joan Carles I, en resposta a requeriments anteriors, no han superat els 120.000 euros anuals, llindar a partir del qual la suma del valor dels regals pot constituir un delicte contra Hisenda.

Aquesta inspecció tributària, en el marc de la qual s’han remès diverses sol·licituds d’informació al rei emèrit, transcendeix hores després que es conegués que Joan Carles I ha cancel·lat el seu nou viatge a Espanya previst per aquesta setmana, suposadament per motius personals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides