A què anomena Pilar Rahola “diarrea multicultural”?

Pilar Rahola
Pilar Rahola

L’habitual col·laboradora de TV3 Pilar Rahola ha protagonitzat una nova polèmica a les xarxes per la crítica que ha fet contra una activitat organitzada per diverses entitats socials. Es tracta de l’anunci d’una desfilada al barri del Raval de Barcelona que han preparat El Lloc de la Dona i el Casal dels Infants del Raval, i en el cartell promocional que les entitats han compartit a les xarxes apareixen tres dones amb el vel islàmic, un detall que no ha agradat gens a la tertuliana.

Què punyetes és això? La diarrea multicultural comença a ser greu“, ha escrit Rahola a Twitter, acompanyant la piulada de la imatge del cartell, un comentari que diversos usuaris han titllat de racista. La col·laboradora de TV3 ha obviat que es tracta d’una activitat organitzada per entitats que vetllen per la integració social de les persones, i el Casal dels Infants li ha recordat mostrant el seu “reconeixement” a les dones que hi participaran.

“L’acció culmina un procés conjunt de moltes dones del barri, que participen en espais d’apoderament i suport per guanyar confiança, seguretat i xarxa social, en un dia a dia complex”, ha respost l’entitat a Rahola, destacant que “les dones han abocat il·lusió i entusiasme per crear i aprendre, i finalment mostrar el resultat de la seva feina, com elles han decidit”. El Casal dels Infants ha afirmat que les participants “són unes valentes que representen moltes dones que viuen a la ciutat i a Catalunya”, i han convidat Rahola a assistir a l’esdeveniment: “Conèixer-les i escoltar-les és clau per entendre la seva realitat i el valor d’aquests espais d’acompanyament. Estàs convidada“.

La federació d’organitzacions catalanes per a la justícia global ha considerat el comentari de Rahola “una incomprensible manca de respecte” cap a les entitats organitzadores i les persones participants, alhora que diversos usuaris com el fotoperiodista David Melero li han retret el comentari, preguntant-se com pot ser que TV3 la segueixi contractant. “Espero de tot cor que algú a una tertúlia, un/a periodista o algú amb dos dits de front que comparteixi espai televisiu a plató amb ella, a TV3, al Tot és mou o al FAQS sigui capaç de treure-li aquest tema i dir-li quatre coses perquè vetar-la no ho farà ningú i és el que s’hauria de fer“, ha piulat Melero.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.