UGT denuncia que les agressions a funcionaris de presons han augmentat un 400%

El sindicat protesta davant la Generalitat "per a la dignitat dels treballadors penitenciaris"

El sindicat UGT denuncia que en els darrers sis anys les agressions als funcionaris de presons han augmentat un 400% a les presons catalanes. En declaracions al programa Cafè d’idees de RTVE, el portaveu de la sectorial de presons del sindicat, Xavier Martínez, ha afirmat que “a les presons ens maten, mentre la conselleria mira cap a un altre costat“.

Martínez diu que el nou protocol de seguretat que ha presentat la Conselleria de Justícia ha estat un “maquillatge” que només ha augmentat la despesa. En aquest sentit, des de la sectorial de presons de la UGT fan responsable a la consellera Lourdes Ciuró (foto) de la situació d’inseguretat en la qual es troben els funcionaris penitenciaris

Per denunciar aquesta situació, la UGT, CCOO, IAC ATAC i la Intersindical han convocat aquest dimarts una concentració davant del Palau de la Generalitat “per a la dignitat dels treballadors i treballadores penitenciàries”, amb el lema “Stop agressions. Pels nostres drets“.

En les darreres setmanes s’han produït noves agressions a funcionaris de presons catalanes. El passat 25 de maig, un intern de la presó de Lleida va agredir amb dos pals que tenia amagats sota el llit a cinc funcionaris, que van patir ferides de diversa consideració.

En aquest context, el passat 22 de maig, un pres del centre penitenciari Brians 2 va ferir uns altres cinc funcionaris amb un element de ferro del sistema de ventilació. En aquest cas, l’agressor era un pres perillós, condemnat per haver matat tres persones a Barcelona el 2020.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari