UGT denuncia que les agressions a funcionaris de presons han augmentat un 400%

El sindicat protesta davant la Generalitat "per a la dignitat dels treballadors penitenciaris"

El sindicat UGT denuncia que en els darrers sis anys les agressions als funcionaris de presons han augmentat un 400% a les presons catalanes. En declaracions al programa Cafè d’idees de RTVE, el portaveu de la sectorial de presons del sindicat, Xavier Martínez, ha afirmat que “a les presons ens maten, mentre la conselleria mira cap a un altre costat“.

Martínez diu que el nou protocol de seguretat que ha presentat la Conselleria de Justícia ha estat un “maquillatge” que només ha augmentat la despesa. En aquest sentit, des de la sectorial de presons de la UGT fan responsable a la consellera Lourdes Ciuró (foto) de la situació d’inseguretat en la qual es troben els funcionaris penitenciaris

Per denunciar aquesta situació, la UGT, CCOO, IAC ATAC i la Intersindical han convocat aquest dimarts una concentració davant del Palau de la Generalitat “per a la dignitat dels treballadors i treballadores penitenciàries”, amb el lema “Stop agressions. Pels nostres drets“.

En les darreres setmanes s’han produït noves agressions a funcionaris de presons catalanes. El passat 25 de maig, un intern de la presó de Lleida va agredir amb dos pals que tenia amagats sota el llit a cinc funcionaris, que van patir ferides de diversa consideració.

En aquest context, el passat 22 de maig, un pres del centre penitenciari Brians 2 va ferir uns altres cinc funcionaris amb un element de ferro del sistema de ventilació. En aquest cas, l’agressor era un pres perillós, condemnat per haver matat tres persones a Barcelona el 2020.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.