La CUP vol que la delegada del govern doni explicacions sobre la infiltració policial en el SEPC

La diputada Laia Estrada també reclama al govern de la Generalitat que aclareixi què en sabia

Maria Eugènia Gay, delegada del govern a Catalunya

La CUP demana que compareguin la delegada del govern central, Maria Eugènia Gay, i el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, perquè donin explicacions públicament sobre la infiltració de la Policia Nacional en el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), i entre els activistes per l’habitatge de Resistim al Gòtic, denunciada per la revista Directa.

Arran de la publicació d’un reportatge que assegura que un agent de la Policia Nacional es va infiltrar en el SEPC durant dos anys, la diputada cupaire Laia Estrada ha anunciat que els seus companys del Congrés han registrat preguntes i han demanat la compareixença de Marlaska, i que el grup cupaire de la cambra catalana ha fet el mateix amb Gay i amb la consellera de Recerca i Universitat, Gemma Geis.

De fet, Estrada s’ha preguntat fins a quin punt el govern català “tenia o no coneixement” dels fets que, segons la Directa, es van produir al SEPC, i ha reclamat transparència a la Generalitat.

“Aquest agent va ser identificat i multat pels Mossos en protestes i ha estat cursant estudis universitaris durant almenys dos anys”, ha exposat, de fet, la diputada.

(Visited 121 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari