El Govern estudia noves mesures de regulació de trànsit pel caos a l’AP7

Una de les mesures que hi ha sobre la taula és la de restringir la circulació de camions els propers caps de setmana

Cues a l'AP-7
Cues a l'AP-7.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat aquest dimarts que estudien “noves mesures” d’ordenació del trànsit després de les retencions i cues de l’operació tornada de la segona Pasqua, especialment a l’AP-7. La previsió és que aquestes mesures es puguin aplicar els propers caps de setmana, especialment pel de Sant Joan.

A la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Plaja ha advertit que, tot i que treballen en noves mesures, les cues no desapareixeran perquè es concentren molts vehicles a unes hores determinades i en unes vies concretes. “Podem reduir les cues en allò que estigui a les nostres mans, però les cues a l’estiu, evidentment, es repetiran”, ha afegit Plaja, després d’explicar que l’alliberament dels peatges ha augmentat també un 40% el trànsit en vies com l’AP-7.

Sobre si una d’aquestes noves mesures seria restringir la circulació de camions en cap de setmana, la portaveu del govern ha reconegut que és una de les accions que estan sobre la taula, però “no hi ha res decidit, encara”.

D’altra banda, el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, ha afirmat que l’AP-7 “ha tocat sostre” els caps de setmana, després que s’hagin registrat cues quilomètriques durant el pont de la segona Pasqua, sobretot en aquesta via.

En una entrevista a RAC1, Lamiel ha admès que hi ha un “problema de mobilitat en general” a Catalunya i ha demanat promoure “alternatives a la mobilitat” amb transport públic i ha posat èmfasi en l’autobús.

En la mateixa entrevista, Lamiel ha confirmat que Trànsit també estudia obrir un carril addicional a l’AP-7 nord des de la Roca fins a Sant Celoni.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.