TV3 ha contractat programes i serveis de Mediapro per 1,55 milions d’euros els cinc primers mesos del 2022

La nova direcció de la CCMA suprimeix, però, el programa ‘FAQS’, de la productora de Jaume Roures i Tatxo Benet, que costava prop d’un milió i mig anual

Jaume Roures, el maig del 2020, en una intervenció al programa 'FAQS', que realitza la seva productora, Mediapro

Els cinc primers mesos del 2022, TV3 ha encarregat programes i contractat serveis de la productora audiovisual Mediapro per valor de 1.557.308,1 euros. Es tracta de vuit contractes que es reparteixen dues empreses del grup que dirigeixen Jaume Roures i Tatxo Benet: Mediaproducción, que ha rebut sis encàrrecs per un valor de 1.394.126,84 euros, i El Terrat Gestiones XXI, que n’ha rebut dos, per un valor de 163.181,26 euros.

El contracte més car és el que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va adjudicar a Mediaproducción per 600.000, 01 euros. Es tracta dels 55 capítols de la sèrie d’animació infantil UAU KA KAU, realitzada en coproducció amb l’ens públic Ràdio Televisió Illes Balears. El segon contracte pel que fa al seu cost que la CCMA i Mediaproducción han signat en els primers mesos del 2022 correspon a l’encàrrec de producció dels 45 programes Atrapa’m si pots dels mesos d’estiu. Costaran 488.818,56 euros. I el tercer més car correspon a l’encàrrec a Mediaproducción de la gestió de la presència de continguts de la CCMA al seu canal de Youtube: 258.400 euros.

Els altres tres contractes entre la CCMA i Mediaproduccion firmats entre el gener i el maig del 2022 corresponen a un capítol especial de Nadal d’Atrapa’m si pots (12.858,27 euros), una modificació del contracte principal d’aquest programa (14.500 euros) i l’adquisició de serveis de desenvolupament i aplicació de continguts per a mòbils per l’ambientació del serial Com si fos ahir (19.750 euros). Aquest darrer contracte és el més recent dels firmats entre la CCMA i l’empresa del grup Mediapro. Porta data del 13 de maig.

La CCMA va encarregar un dia abans, el 12 de maig, a El Terrat Gestiones XXI la producció de l’audiovisual Els catalans fem coses per quasi cent mil euros (98.863 euros) i el 20 d’abril n’hi havia encarregat un altre –Els nens d’Ucraïna– per un valor de 64.318,26 euros. El Terrat de Gestiones XXI havia tancat l’any amb un altre encàrrec ben pagat. El 16 de desembre del 2021, la CCMA es va comprometre a pagar-li 288.415,16 euros per la realització de quatre prog rames basats en peces teatrals.

Mediapro tindrà, però, una pèrdua notable d’ingressos procedents de la CCMA aquest 2022 perquè s’ha anunciat ja la cancel·lació del programa de la nit dels dissabtes FAQS, que ha costat aproximadament un milió i mig d’euros anuals. FAQS se n’anirà sense que s’hagi desvetllat quants diners cobraven els seus dos col·laboradors fixes: Pilar Rahola i Quico Sallés.

A més d’Atrapa’m si pots i FAQS, Mediapro també produeix per TV3 el programa Revolució 4.0 i per Catalunya Ràdio el programa En guàrdia i el podcast Fulles perennes. D’altra banda, Overon gestiona els serveis integrals de producció de les corresponsalies de la CCMA a Berlín, Istanbul i Londres. El propi Jaume Roures participa sovint en tertúlies i programes de TV3 i Catalunya però no consta que cobri per fer-ho.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.