ERC amenaça amb “la ruptura” si Sánchez no compleix amb la inversió en infraestructures

Govern i Generalitat han acordat que analitzaran de manera conjunta l'execució dels projectes a Catalunya

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (ERC)
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (ERC).

Les paraules no són suficients per a ERC. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, han aprofitat la inauguració d’unes oficines de Google a Barcelona per acordar “la pròxima convocatòria de la comissió de seguiment d’infraestructures per analitzar de manera conjunta i projecte per projecte la situació de l’execució de les infraestructures a Catalunya”, segons la pròpia mandatària del Govern central.

“Aquesta taula servirà per avançar en l’impuls a les inversions, superar dificultats existents i accelerar el desenvolupament de les obres en marxa”, han explicat fonts de Transports a EFE. En la reunió de 20 minuts, a la qual també ha assistit el vicepresident Jordi Puigneró, s’ha parlat sobre “la importància de reforçar la col·laboració entre totes dues administracions per a impulsar el ritme d’execució de les infraestructures a Catalunya”, segons el Ministeri.

“Si no compleixen, la ruptura serà inevitable”

Fonts del Govern Català, han assegurat que el conclau no ha aconseguit reduir l’enuig de la Generalitat per la baixa inversió en infraestructures de l’executiu de Pedro Sánchez a Catalunya. “No ha generat cap explicació plausible ni compromís d’esmena”, han sentenciat.

Una font d’ERC consultada per El Periódico de Catalunya, ha advertit a Pedro Sánchez que està tensant massa el fil prim que sosté l’estabilitat del Govern de coalició: “Què pensa fer el PSOE perquè no es trenqui tot? Perquè si no canvien i, sobretot, si no compleixen, la ruptura serà inevitable. Ells han de moure fitxa. Perquè només depèn de Sánchez”. “Se’ls complica molt el calendari. A qui recorreran per a aprovar uns nous Pressupostos, com la UE els està exigint, gairebé asfixiant? Quantes derrotes en el Congrés poden assumir? Quantes lleis poden quedar-se al tinter? Quina estabilitat per al seu Govern desitja Sánchez el semestre en què presidirà la Unió Europea?”, ha qüestionat la mateixa font.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari