Detinguts dos joves amb artefactes explosius simulats a Barcelona Sants

Els Mossos d'Esquadra van avisar a la Comissaria General d’Informació que els sospitosos tenien objectes que amb aspecte de bombes

Estació de Barcelona Sants (Wikimedia Commons)
Estació de Barcelona Sants (Wikimedia Commons).

Els Mossos d’Esquadra han arrestat a dos joves, de 21 i 17 anys, per desordres públics a l’estació de Barcelona Sants. La detenció es va produir ahir, dissabte 5 de juny a les deu del matí en plena operació sortida del pont vacacional, amb centenars de ciutadans entrant i sortint.

Una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona va veure a dos sospitosos amb artefactes explosius simulats que s’estaven fotografiant al costat d’un vehicle dels Mossos d’Esquadra. El cotxe estava aparcat al costat de l’estació i pertanyia a dos agents que havien acudit a Sants per intervenir en una agressió a vigilants de seguretat privada.

Els policies municipals van avisar als agents dels Mossos. Les autoritats autonòmiques, en veure que eren artefactes que semblaven explosius (tenien cables i tubs d’escuma), encara que no ho eren, van avisar a la Comissaria General d’Informació de la policia catalana, àrea encarregada d’investigar indicis de terrorisme. Al seu equipatge hi havia un mapa de la ciutat de Pamplona en el qual havien marcat punts com l’estació d’autobusos, una gasolinera i una farmàcia.

Van ser interrogats per separat i van donar explicacions contradictòries de per què estaven a l’estació de Sants, com havien arribat i per què s’havien fotografiat al costat del cotxe patrulla. Els Mossos van requisar els artefactes, van conduir als dos sospitosos a la comissaria, els van identificar i els van arrestar per un delicte de desordres públics.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides