A quin lloc del sumari va posar el TN la declaració d’Elsa Artadi sobre la trama russa de Puigdemont?

Ni al primer, ni al segon, ni al tercer, ni al quart, ni a cap. Elsa Artadi va declarar el dimarts 31 de maig al jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona perquè el jutgi Joaquín Aguirre volia saber quin paper havia jugat, l’octubre del 2017, en les relacions entre l’aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i diversos emissaris russos.  El fons de la qüestió és si les promeses de suport per part del Kremlin a la independència de Catalunya que van fer aquests emissaris russos a Puigdemont van influir en la seva decisió de proclamar-la el 27 d’octubre. No sembla una qüestió de poca importància i menys per una televisió, com TV3, que ha fet del debat independentista el seu eix central informatiu des de fa molts anys.

Però, els responsables dels informatius de TV3 van considerar que la possible notícia no tenia cap interès per la seva audiència. O que era millor que aquesta audiència no sabés que Puigdemont i Artadi estaven negociant amb uns misteriosos personatges l’aval a la independència de Catalunya a canvi de l’ajut militar de 10.000 soldats russos, 500.000 milions d’euros, una conversa telefònica de l’ex-president català amb el president rus, Vladimir Putin, i la conversió de la nostra comunitat en un paradís fiscal per les criptomonedes.

Artadi va entrar i sortir per una porta allunyada de la principal del jutjat d’instrucció número 1 i va aconseguir que no hagi quedat constància gràfica de la seva arribada i fugida de l’edifici. De TV3 no es va haver d’amagar perquè les seves càmeres estaven a d’altres indrets on els responsables dels informatius sí que van considerar que hi havia notícies d’interès pel seu públic.

EL PERIÓDICO va difondre el vídeo de la declaració de l’ex-consellera de Presidència i ex-portaveu del govern de Puigdemont. Artadi va demostrar el seu poc interès a col·laborar amb el jutge fins l’extrem que aquest li va dir que la seva declaració no era fiable i que s’atengui a les conseqüències. Si Aguirre decideix investigar-la per les incoherències i vaguetats de les seves respostes, consideraran a TV3 que serà notícia?

Informar o desinformar, that’s the question!

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.