El PSOE vol un acord amb el PP per abolir la prostitució

Els socialistes proposen acabar amb el sector i Unidas Podemos defensa que es reguli per frenar l'explotació de les dones que estan desprotegides davant la llei

Tacons y manilles (Espressolia, Pixabay)
Tacons y manilles (Espressolia, Pixabay).

El PSOE vol complir amb una missió difícil, però no impossible: seduir al PP per acordar l’abolició de la prostitució a Espanya. Aquest objectiu ha estat la conseqüència de la disparitat d’opinions dels partits de la coalició del Govern de Pedro Sánchez. Mentre que els socialistes han proposat acabar amb el sector, Unidas Podemos ha defensat que s’ha de regular per a frenar l’explotació de les dones que es troben desprotegides davant la llei.

La sotssecretària general dels socialistes, Adriana Lastra, trucarà a la portaveu del PP de Núñez-Feijóoo, Cuca Gamarra, per “tractar de tancar amb ells la tramitació” de la proposta, segons han informat fonts de Ferraz a El Periódico de Catalunya. L’oferta ascendiria a acordar un text comú basat en el text del PSOE, que afectaria tres articles del Codi Penal.

Els socialistes creuen que el PNB votarà a favor a la seva proposta. El suport d’ERC és molt més complicat, ja que ha defensat obertament la regulació del sector de la prostitució com els de Yolanda Díaz.

Fonts del Partit Popular han assegurat al mateix diari que estan disposats a negociar per facilitar el tràmit parlamentari, però no s’han pronunciat sobre la votació definitiva a la proposició de llei del PSOE. El PP es va comprometre al seu programa a aprovar una llei integral contra el tràfic d’éssers humans que contempli tota forma d’explotació contra dones i nenes.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari