SIL Barcelona tanca la seva 22ª edició amb més de 12.152 assistents

El SIL Barcelona, una de les majors fires mundials de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain, i el referent a Espanya, el Mediterrani i Amèrica Llatina, organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha tancat aquest dijous la seva 22ª edició amb 12.152 assistents procedents de 81 països (29 d’Europa, 18 d’Àfrica, 17 d’Amèrica, 16 d’Àsia i 1 d’Oceania) i 263 periodistes acreditats fins les 14 h. D’aquesta manera, la fira ha reafirmat el seu paper com a punt de trobada clau del sector logístic i ha reivindicat la importància del sector en l’economia, amb el focus posat en seguir avançant cap a la digitalització, la sostenibilitat i el talent en un context socioeconòmic sense precedents.  

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, ha volgut posar en valor que “una vegada més, l’èxit del SIL Barcelona ha estat possible gràcies a l’enorme talent de totes les empreses i professionals que durant aquests tres dies s’han reunit i han exposat totes les seves innovacions a la fira líder del sector logístic per posar coneixements en comú i debatre sobre els reptes de futur”.  

 

Aposta pel networking

En aquesta edició, SIL ha redoblat l’aposta pel networking dividint el Cercle Networking i s’han generat més de 6.620 contactes. D’aquests, 6.300 s’han produït en el marc del Cercle Logístic i el Cercle Retailer i el Cercle Start-ups ha permès la creació de 320 noves oportunitats. 

 

Màxim nivell de participació i internacionalitat 

Al llarg d’aquests tres dies que ha durat l’esdeveniment, més de 314 speakers que ocupen càrrecs decisors en empreses com Akzo Nobel, Bayer, Boboli, Bosch, Bricomart, Caprabo, Capsa Food, Celsa Group, Damm, Danone, Decathlon, entre d’altres, han abordat al Congress els desafiaments als quals s’enfronten els negocis de la indústria i la logística des de la innovació 4.0 i digitalització, sostenibilitat, i el talent en més de 80 sessions dividides en quatre stages: Logistics & Industry, Business Transformation, eDelivery Barcelona, i MedaLogistics Week.  Un total de 3.386 visitants han assistit a alguna de les 81 sessions amb les quals ha comptat el SIL eDelivery Congress.

A més, la fira ha comptat amb la participació de càrrecs decisors de 650 empreses amb un 20% d’internacionalitat, amb la presència de països com Argentina, Xina, Dinamarca, Equador, Colòmbia, Mèxic, Eslovàquia, França, Països Baixos, Hong Kong, Irlanda,  Itàlia, Portugal, Taiwan, UAE, UK o USA, entre d’ altres. 

 

Sessions destacades

Durant aquesta última jornada, l’equip de Real Estate de Deloitte ha presentat el seu estudi anual Logistics Insights 2022, en el qual ha analitzat la inversió i el finançament en el mercat logístic espanyol, i les tendències més actuals del sector. A més, el Port de Barcelona ha celebrat la roda de premsa i presentació de la Missió Empresarial del Port de Barcelona a Tailàndia, a més del seu tradicional cocktail, que ha reunit tota la comunitat portuària. 

Així mateix, com a comunitat autònoma convidada d’aquesta edició, Extremadura ha tornat a exposar el seu potencial logístic a la taula redona  “Logística y competitividad de la pyme en Extremadura” moderada per Juan Manuel Cabo, responsable de l’Àrea de Logística i Anàlisi Tècnic d’Avant, i en la qual han intervingut María Isabel Carretero, directora de Recursos Humans d’Operador de Transports Transnoriega  SL; Daniel de Mera, director de Logística de Grupo Cristian Lay; Juan Antonio Velarde, director comercial de Conesa Group i Jorge Silvestre, CEO de Servicios Frigoríficos Caribú.

 

SIL 2022 genera oportunitats d’ocupació 

Durant aquesta última jornada, l’esdeveniment ha acollit el Job Market Place, una iniciativa impulsada per Barcelona Activa en el marc de la fira organitzada pel CZFB. Les empreses participants han estat Bolloré Logistics, Celsa Group, Decathlon, Dupessey Ibérica, Matachana Group i Nou Transport, que han ofert 16 vacants per cobrir 10 ofertes en el sector de la logística.

Un total de 374 candidats han presentat la seva sol·licitud als llocs oferts per les empreses participants, d’entre els quals s’han seleccionat els 107 que més compleixen amb els perfils requerits per mantenir una entrevista de treball en aquest últim dia del SIL.

Blanca Sorigué, directora general del CZFB ha expressat  que “tanquem l’edició més esperada pel sector, més contents que mai i amb ganes de seguir treballant per donar visibilitat a la importància del sector en la societat, i aportar a les empreses les claus necessàries per afrontar els reptes globals de la logística i l’e-commerce en un context en constant evolució”.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari