El TSJC confirma el 25% de castellà en una de les aules de Canet de Mar

Els jutges rebutgen el recurs presentat per algunes famílies, que al·legaven que la mesura també les afectava a elles

Escola Turó del Drac, a Canet de Mar

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es manté ferm en l’aplicació del 25% de castellà, com a mínim en el cas d’una classe de P4 de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar. Els jutges han rebutjat per segona vegada el recurs que van presentar algunes famílies, que es queixaven que la mesura presa per satisfer una família també les afectava a elles. La decisió encara es pot recórrer al Tribunal Suprem.

El tribunal, doncs, manté el 25% en aquesta aula, que és una mesura cautelar fins que es pronunciïn sobre el fons del cas. Tot plegat en espera que el TSJC digui alguna cosa sobre la sentència que afecta tot el sistema educatiu, i no casos particulars aïllats.

La Generalitat ha presentat un escrit explicant els jutges que ha canviat la llei i que la sentència que obliga a fer el 25% ha deixat de tenir sentit. El decret llei aprovat pel Govern prohibeix específicament establir l’ús de les llengües a les escoles basant-se en percentatges.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va enviar el dimarts passat les instruccions a les direccions dels centres públics i concertats de Catalunya perquè s’adaptin al nou decret llei que ha de blindar el català a les aules.

Cambray va exhaurir el termini de 15 dies hàbils que li va donar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per trametre aquestes instruccions i que acabava el 31 de maig. A les instruccions no demanava als centres que apliquessin el 25% de castellà a les aules, com li reclamava el tribunal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.