Obren barreres a la plaça Catalunya per a protestar per falta d’inversions

El col·lectiu Batec sosté que "si Madrid no paga, no paguem" mentre Renfe recorda que no pagar és "un frau"

Els activistes de Batec

Nova acció de protesta de Batec, un col·lectiu que protesta per la falta d’inversions a Rodalies bloquejant els accessos perquè la gent pugui accedir als trens sense pagar. Després d’haver debutat a l’estació d’Arc de Triomf i haver estès la mobilització a altres estacions de l’àrea de Barcelona, aquesta vegada l’escenari de la mobilització ha estat la plaça de Catalunya.

Cap a quarts de 6 de la tarda, els activistes han precintat els torns d’entrada i han començat a repartir pancartes amb el lema “Si Madrid no paga, no paguem” o “On és la pluja de milions?”, en relació amb l’incompliment de les inversions a la xarxa ferroviària catalana.

La segona mobilització ha tingut lloc la mateixa setmana que s’han conegut les dades del Ministeri d’Hisenda que indiquen que la inversió real de l’Estat a Catalunya va ser un terç del que s’havia pressupostat, però prop del doble en el cas de Madrid.

Els activistes han muntat un escenari a l’estació perquè hi actuessin Borja Penalba i Ginestà. També compten amb xerrades del Sindicat de Llogateres i Extinction Rebellion. “Farem tallers de cultura popular en un ambient festiu i no violent”, ha destacat la portaveu de Batec, Antònia Dols.

Per la seva banda, Renfe recorda que fer ús del servei sense pagar és un “frau” contra la mateixa ciutadania, que és la que en sufraga el cost.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari