Núñez Feijóo: “Hi ha un ‘apartheid’ lingüístic a les aules de Catalunya”

Diu que, si arriba a la Moncloa, aplicarà mà dura perquè a Catalunya s'hi faci el 25% de les classes de castellà

Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular
Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular.

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, es compromet que, si arriba a la Moncloa, aplicarà mà dura perquè a les escoles de Catalunya s’hi faci el 25% de les classes de castellà. Feijóo acusa els partits catalanistes i compara la situació als centres amb la segregació racial a Sud-àfrica.

Feijóo ha fet aquestes declaracions a Onda Cero: “Cadascú diu el que vol, però en el fons el que hi ha és un apartheid lingüístic dels nens i nenes catalans, que sembla que no poden tenir coneixement del castellà a les aules”.

Per això, el líder del PP diu que, si governa, posarà multes als que no compleixin aquest mínim: “Si soc president del govern el primer que faré serà recórrer aquest decret i deixar-lo en suspens. Haurem de veure quines són les mesures, des del punt de vista de sancions, a les escoles que es neguin a complir la legislació”.

Aquestes afirmacions han generat una allau de crítiques al dirigent gallec, que també ha tret pit de l’aplicació del 155 de l’any 2017. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha expressat a través de Twitter: “Banalitzar el dolor, les morts i la ignomínia que va comportar l’apartheid és d’una baixesa política i moral inadmissible. De nou l’atac a Catalunya per guanyar quatre vots. Seguirem dempeus defensant la llengua catalana, la cohesió social i la llibertat de Catalunya”.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari