Marín va mantenir un suport “incondicional” als seus dos regidors investigats per corrupció

La Policia Nacional conclou, a partir de misatges de Whatsapp, que l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat va brindar-los “protecció” davant la pressió policial

Núria Marín
Núria Marín

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín (PSC), va mostar reiteradament un “suport incondicional” a dos regidors seus investigats per presumpta corrupció en l’afer del Consell Esportiu, segons la “ingent quantitat de missatges” analitzatats per la Policia Nacional que revela el diari El País.

Marín, que també és una de les persones imputades judicialment en aquest afer, va compartir amb els dirigents socialistes Salvador Illa i Miquel Iceta informació sobre el progrés de les investigacions i va oferir als seus regidors Cristóbal Plaza i Cristian Alcázar “protecció” contra la pressió policial i mediàtica que han afrontat, afegeix la mateixa informació.

La Fiscalia, malgrat l’existència d’aquest informe, ha conclòs que no existeix cap dada que indiqui que Marín va cometre una acció delictiva, per la qual cosa ha demanat que s’arxivi la investigació en allò que l’afecta.

Segons detalla l’informe policial revelat per El País, Marín no va recollir la documentació aportada per Jaume Graells quan, el 2020, sent un dels seus regidors, va voler informar-la de possibles irregularitats. No obstant això, Marín va assegurar al jutge que va gestionar diligentment l’alerta de Graells i que va encarragar una auditoria.

A més, la Policia Nacional destaca la manca d’atenció de Marín a Graells en contraposicio amb el “suport i certa protecció” facilitada als dos regudors investigats, fins i tot quan la via judicial ja s’havia iniciat.

En concret, la informació d’El País revela que Marín va respondre amb una emoticona d’aprovació la confirmació per part del regidor d’Esports, Cristóbal Plaza, que havien falsejat l’acta d’una assemblea del Consell Esportiu de l’Hospitalet.

Plaza va dimitir el desembre del 2020, Alcázar ha plegat com a regidor aquest mes d’abril, i Graells, que ha estripat el carnet del PSC la setmana passada, apunta a candidat d’ERC a l’alcaldia de la localitat.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari