Què recorda l’emissari rus de la trobada que va tenir amb Puigdemont el 26 d’octubre del 2017?

Res. Nikolai Sadovnikov es va reunir amb l’aleshores president de la Generalitat Carles Puigdemont, el 26 d’octubre del 2017, poques hores abans que proclamés la independència de Catalunya. El mediador de la trobada va ser Víctor Terradellas, responsable de Relacions Internacionals de Convergència Democràtica de Catalunya. Terradellas ha explicat que Sadovnikov va oferir suport a la independència a canvi del suport de 10.000 soldats russos, la conversió de Catalunya en un paradís fiscal per les criptomonedes i una conversa telefònica o virtual amb el president rus, Vladimir Putin.

L’existència d’aquesta trobada la va desvetllar el grup internacional de mitjans de comunicació OCCRP, del qual en forma part El Periódico de Catalunya. Periodistes d’aquest mitjà van contactar fa uns dies amb Sadovnikov per demanar-li la seva versió d’aquestes reunions. La seva resposta va ser que el 2020 es va contagiar de la Covid i que no recorda res del que va passar abans de patir la malaltia. Com a molt, la seva memòria li permet recordar que va arribar a l’aeroport d’El Prat i el van portar a un lloc desconegut. El ‘lloc desconegut’ era el palau de la Generalitat, on Puigdemont el va rebre a la Casa dels Canonges, la residència presidencial.

No va servir de res que els periodistes catalans li ensenyessin una fotografia de Puigdemont. No el va identificar. Ja havia parlat amb anterioritat amb representants del grup de periodistes que feien el reportatge mentre estaven recollint informació. Aleshores els va dir que “el 2020, vaig morir pràcticament, i he ressuscitat”. Hi va haver una altra reunió d’un emissari rus amb Puigdemont a la qual Sadovnikov no hi va anar. Es va produir el 24 d’octubre del 2017 i hi va assistir Sergey Motin. Motin va morir de debò mesos després a causa d’un càncer de pulmó.

Vés a saber si algun dia Sadovnikov supera els efectes de la post-Covid i recupera la memòria d’aquella reunió prèvia a la proclamació d’independència i a la fugida de Puigdemont a Bèlgica.

(Visited 284 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari