L’Ajuntament, la Generalitat i l’AMB porten al Suprem la sentència contra la ZBE

Les administracions anuncien l'actualització de l'ordenança municipal "per a reforçar-la jurídicament"

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l'Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han presentat de manera conjunta un recurs contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va anul·lar l’ordenança municipal que regula la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Segons ha anunciat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, el recurs ja ha estat acceptat pel TSJC i s’espera que el Tribunal Suprem es pronunciï al respecte en els pròxims sis mesos.

Les tres administracions han justificat la necessitat de mantenir la vigència de la ZBE sota l’argument que busca “protegir el benestar de la població” i la salut pública de la contaminació del trànsit i, en aquest sentit, Badia ha destacat els estudis que indiquen que la pol·lució causa 1.300 morts prematures a Barcelona. La documentació presentada al tribunal pretén demostrar l’efectivitat de la ZBE assenyalant que ha permès rebaixar “un 11% els nivells de contaminació” i que ha evitat “125 morts anuals”, i les administracions incideixen també en el fet que l’ordenança segueix “les directrius de la Unió Europea” i que s’empara en l’aprovació de la Llei de Canvi Climàtic.

El TSJC va sentenciar que la normativa sobre la ZBE és desproporcionada i que s’excedeix en l’àmbit geogràfic d’implantació, motiu pel qual l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i l’AMB treballen en una de nova. “Estem actualitzant l’ordenança actual per a reforçar-la jurídicament. Serà perfectament acord amb la llei vigent i no estarà en perill”, ha afirmat Badia. En aquest sentit, el director general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Marc Sanglas, ha advertit que “no hi haurà cap sentència que ens faci fer marxa enrere”.

(Visited 78 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari