El Govern d’Aragonès aprova el decret sobre el català

L'Executiu pretén donar cobertura legal a la direcció dels centres per elaborar projectes lingüístics sense percentatges

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

Foto: @govern

El Govern de la Generalitat preveu aprovar aquest dilluns el decret sobre el català a les aules per donar resposta a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en una reunió extraordinària del Consell Executiu que se celebrarà a dos quarts d’una del migdia. Mitjançant aquesta mesura, l’Executiu català pretén donar cobertura legal a la direcció dels centres educatius sense imposar percentatges sobre les llengües.

El decret és complementari al pacte assolit per ERC, PSC, En Comú Podem i Junts que s’aprovarà al Parlament durant aquesta setmana, després que el Consell de Garanties Estatutàries elabori un informe -no vinculant- sobre la constitucionalitat del projecte de llei a instància de Vox, el PP i Ciutadans. Els socialistes, però, tal com va assenyalar el primer secretari del PSC, Salvador Illa, han avisat que no donaran el seu suport al decret llei que aprovarà avui el Govern de Pere Aragonès “si es parla o es fa alguna referència o afirmació que pugui suscitar un incompliment de les resolucions”.

La proposició de llei aprovada pels quatre partits declara el català com a llengua vehicular a l’escola i estableix el castellà com a llengua curricular, mentre que el decret establirà com cada centre elaborarà el seu projecte lingüístic i té l’objectiu de protegir les escoles de possibles desobediències. La Generalitat confia que el TSJC accepti les dues mesures com a execució de la sentència.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari