Arxivada la investigació sobre la intrusió en els mòvils de Torrent i Maragall

Una resposta d’Israel podria reactivar les indagacions sobre la primera denúncia del cas Pegasus

Ernest Margall amb Roger Torrent
Ernest Margall amb Roger Torrent

Un jutge de Barcelona ha decretat l’arxivament de la causa que es va obrir fa dos anys sobre la intrusió en els telèfons mòbils del conseller i expresident del Parlament Roger Torrent i de l’exconseller i regidor a Barcelona Ernest Maragall (ERC).

Es tracta de la primera investigació relacionada amb les intervencions de comunicacions realitzades mitjançant el programa Pegasus que van denunciar figures independentistes, a partir de la qual Citizen Lab (Universitat de Toronto), va analitzar més casos i va concloure que almenys 65 figures de l’independentisme i el seu entorn havien estat espiades per Espanya.

Segons ha avançat Eldiario.es citant fonts jurídiques, el jutge ha decidit el sobreseïment provisional de la causa referent als casos de Torrent i Maragall, i només una resposta d’Israel a la petició d’informació que li va adreçar fa un any i mig, encara pendent de resposta, podria reactivar les indagacions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides