Les temperatures pujaran a Catalunya fins als 30 graus aquest dilluns

La vall de l'Ebre i el sud-est del territori català tindran temperatures altes demà, 30 de maig

Platja de Blanes (arxiu de l'Ajuntament)
Platja de Blanes (arxiu de l'Ajuntament).

Catalunya, Comunitat Valenciana i Balears comencen l’estiu abans d’hora. Les temperatures pujaran al litoral central de les comunitats autònomes des d’avui, diumenge 29 de maig, fins al dissabte 4 de juny i augmentaran fins als 30 graus a la vall de l’Ebre i al sud-est del territori català demà, dilluns 30 de maig.

La resta de la península es refredarà. Sobretot, baixaran les temperatures a la meitat sud peninsular i a les Illes Balears, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Cels nuvolosos i pluges

Galícia, el Cantàbric occidental i el nord-est de Canàries s’ompliran de cels nuvolosos i precipitacions en forma de pluges i ruixats per una borrasca situada a l’oest de les costes de Portugal.

Cels poc nuvolosos s’estendran a la resta del país. Hi haurà núvols baixos matinals a l’oest d’Andalusia i intervals de núvols alts a Balears i la resta de la península.

Ruixats i tempestes als Pirineus

Poden produir-se precipitacions al Cantàbric oriental i pluges febles al Baix Guadalquivir. A la tarda hi haurà nuvolositat als sistemes muntanyencs del centre i el nord-est peninsular. No es descarta que hi hagi alguns ruixats i alguna tempesta als Pirineus i el sud del sistema Ibèric.

S’espera que hi hagi intervals de ponent fort a la Mar d’Alboran, vent de l’est al Cantàbric i cerç a la vall de l’Ebre durant les hores centrals. El vent del sud-oest, en general fluix, apareixerà a la resta de la península i a Canàries.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari