Sifgrid Gras troba bé que TV3 tingui col•laboradors que insultin malalts d’ELA si ho fan fora dels seus estudis

Pilar Carracelas, contractada a ‘Tot es mou’, ha qualificat de “miserable”, “escòria feixista” o “escombraria de ser humà” un afectat per aquesta malaltia

El director de TV3, Sigfrid Gras, en la seva compareixença d'avui a la comissió de control parlamentari de la CCMA

El director de TV3, Sigfrid Gras, considera que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuas (CCMA) pot contractar col·laboradors que insultin els malalts d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) si no ho fan des dels seus platós i estudis. Ho ha afirmat aquest matí, a la sessió de la Comissió de Control de la CCMA arran d’una pregunta del diputat de VOX Alberto Terradas. Aquest diputat li ha retret que Pilar Carracelas, col·laboradora fixa del programa Tot es mou, de les tardes de TV3, hagi insultat a les xarxes socials i en un article al digital elMón Jordi Sabaté, un malalt d’ELA que va lamentar que en una compareixença al Parlament una diputada de la CUP es negués a intervenir en castellà malgrat que un altre afectat per aquesta malaltia tenia dificultats per entendre-la.

Terradas va fer un llistat d’insults: “miserable”, “escòria feixista”, “escombraria de ser humà”, “ser fill seu és una maledicció”. I ha dit que no els esmentava tots. Gras ha contestat “fent un Sanchis”; és a dir, com ho feia el seu predecessor en la direcció de TV3, dient que el Llibre d’Estil de la CCMA, que prohibeix emetre aquests insults tant dins com fora dels mitjans públics de la Generalitat, no afecta els seus col·laboradors. “Aquesta persona no és una professional de la CCMA. El Llibre d’Estil parla de treballadors dels mitjans públics de la CCMA. No parla de col·laboradors esporàdics”, ha afirmat Gras. “És un fet aïllat com els centenars de milers que hi ha a Twitter. No m’agrada que es diguin aquestes coses però no és una persona de la CCMA com tantes que tenim de col·laboradores. No li donem una categoria per això”, ha conclòs.
L’article del digital elMón on Carracelas va insultar Sabaté es titulava “Un feixista amb ELA continua sent un feixista”. Vicent Sanchis va passar directament del despatx de TV3 al de director general del grup mediàtic que inclou aquest digital.

Pilar Carracelas es va llicenciar en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona el 2009. Entre altres mitjans ha treballat per Nació Digital, El Nacional, TVE i La Sexta i des de fa set anys es presenta com a key account manager de l’empresa Sitelabs Disseny Web Barcelona. Té 38 anys i col·labora, a més de TV3 i elMón, amb RAC1 i Euskal Telebista. Gras menteix quan diu que Carracelas és una col·laboradora esporàdica perquè fa quatre anys que firma contractes amb Tot es mou. L’any passat va cobrar 5.500 euros per les seves intervencions en aquest programa.

(Visited 505 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari