Qui s’oposa frontalment a l’acord del català?

Quim Torra

A l’expresident Quim Torra no li agrada l’acord del català al qual ha arribat el seu partit, Junts, amb ERC, el PSC i comuns. De fet, des del seu retir forçat -està inhabilitat per la justícia-, Torra ja fa temps que ha decidit exercir d’oposició al govern de Pere Aragonès i, dia sí i dia també, usa les xarxes socials per dur-li la contrària, ara amb un tema tan sensible com el pacte pel català.

Fent-se ressò d’una piulada de la Plataforma per la Llengua on es diu: “Definir el castellà com a “llengua curricular” permetria al @desdelamoncloa exigir un 50% de castellà a les aules, emparant-se en l’art. 6 de la LOMLOE”, l’expresident afirma: “Malauradament és així. Protegir la Llei de Política Lingüística però obrir aquesta porta “curricular” és un esvoranc enorme a la immersió. L’Estat (gobierno, poder judicial, qui sigui) no s’aturarà. I es trenca l’aliança amb els sectors més mobilitzats pel català a l’escola”.

Aquesta proposició declara el català com a llengua vehicular a l’escola i estableix el castellà com a llengua curricular i té com a objectiu fer front a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que fixa un mínim del 25% del castellà a les aules.

L’acord arriba després de quatre setmanes de negociacions i després que Junts es despengés del primer pacte que va signar amb la resta de formacions per modificar la Llei de Política Lingüística.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.