Qui s’oposa frontalment a l’acord del català?

Quim Torra

A l’expresident Quim Torra no li agrada l’acord del català al qual ha arribat el seu partit, Junts, amb ERC, el PSC i comuns. De fet, des del seu retir forçat -està inhabilitat per la justícia-, Torra ja fa temps que ha decidit exercir d’oposició al govern de Pere Aragonès i, dia sí i dia també, usa les xarxes socials per dur-li la contrària, ara amb un tema tan sensible com el pacte pel català.

Fent-se ressò d’una piulada de la Plataforma per la Llengua on es diu: “Definir el castellà com a “llengua curricular” permetria al @desdelamoncloa exigir un 50% de castellà a les aules, emparant-se en l’art. 6 de la LOMLOE”, l’expresident afirma: “Malauradament és així. Protegir la Llei de Política Lingüística però obrir aquesta porta “curricular” és un esvoranc enorme a la immersió. L’Estat (gobierno, poder judicial, qui sigui) no s’aturarà. I es trenca l’aliança amb els sectors més mobilitzats pel català a l’escola”.

Aquesta proposició declara el català com a llengua vehicular a l’escola i estableix el castellà com a llengua curricular i té com a objectiu fer front a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que fixa un mínim del 25% del castellà a les aules.

L’acord arriba després de quatre setmanes de negociacions i després que Junts es despengés del primer pacte que va signar amb la resta de formacions per modificar la Llei de Política Lingüística.

(Visited 105 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari